Acasă Actualitate 1 din 15 bărbați riscă să facă la plămâni cancer! GrijădePlămâni –...

1 din 15 bărbați riscă să facă la plămâni cancer! GrijădePlămâni – lansare la Spitalul Victor Babeș Timișoara

DISTRIBUIȚI

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara și MSD România lansează, joi, 7 septembrie, începând cu ora 10.30, în sala de conferințe a Spitalul Victor Babeș Timișoara, inițiativei #GrijădePlămâni.

Aceasta este o campanie de conștientizare a simptomelor cancerului pulmonar și a factorilor de risc asociați celui mai frecvent tip de cancer din România și cu cea mai ridicată mortalitate.

Proiectul pune bazele unei intervenții educaționale pentru populație susținute de FABC, mai multe centre medicale cu reputație pe plan național.

Este vorba de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu Bucureşti, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca), Societatea Națională de Medicină Familiei și MSD România.

Proiectul include și lansarea unei platforme digitale de informare a publicului, https://grijadeplamani.ro, care oferă detalii esențiale despre factorii de risc ai cancerului pulmonar și abordează miturile privitoare la această afecțiune.

Participă

Cezar Irimia, Președinte FABC

Prof. Univ. Dr. Cristian Iulian Oancea, Medic primar pneumologie si Manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș

Conf. Dr. Șerban NEGRU, Medic primar oncolog Președinte Asociatia Oncohelp

Dr. Mihai Sorin Iacob, Societatea Timiș de Medicina Familiei

Vorbitorii vor aborda teme importante precum situația bolnavilor de cancer din regiunea de vest a României, importanta prevenției și a screening-ului, metode de tratament și acces la tratament, diagnosticul timpuriu și șansele de recuperare.

Comentarii

comentarii