Acasă Actualitate 1 Iunie biciclist

1 Iunie biciclist

DISTRIBUIȚI

Echipa “Verde pentru Biciclete” continuă seria de evenimente pe două roţi, de data aceasta cu acţiuni speciale pentru cei mici. Duminică, 31 mai, „Ziua Copilului” va fi sărbătorită pe biciclete în cadrul „Rocicleta – 1 iunie biciclist”. Organizatorii pregătesc activităţi în aer liber destinate copiilor şi nu numai: concursul interşcolar pe tematică (cu parte practică şi parte teoretică), prezentări despre elemente de siguranţă şi identificare în trafic susţinute de reprezentanţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere, demonstraţii de dibăcie pe bicicletă, expoziţie de biciclete şi cursuri de iniţiere în mersul pe bicicletă.
Concursul interdisciplinar pentru elevii claselor V – VIII – Rocicleta, organizat de Liceul teoretic Socrate şi de „Vede pentru biciclete” le oferă elevilor şansa de a-şi dovedi performanţa prin promovarea ideilor şi a competiţiei între echipe. Concursul are două probe. Proba teoretică ce cuprinde tehnoredactarea unei cronici sportive prin care fiecare echipă trebuie să-şi convingă prietenii enumerând cel puţin trei argumente legate de importanţa utilizării bicicletei ca mijloc de locomoţie. Ce de a doua probă, cea sportivă, presupune parcurgerea cronometrată a unui traseu pe bicicletă, traseu ce va fi amenajat în parcarea Timco. „Elevii se pot înscrie la această competiţie la Liceul Socrates (Calea Bogdăneştilor nr. 32B) până vineri, 29 mai. Acceptăm la înscriere cel mult două echipe de la fiecare scoală din oraş. Pentru că nu vrem să fim rigizi, vom accepta şi ca echipele să se înscrie duminică, înainte de demararea concursului, respectiv înainte de ora 9.00, la Liceul Socrates”, spune Oltea Copaci, directorul Liceului Socrates. Premiile care îi vor recompensa pe de mai buni jurnalişti… biciclişti sunt p măsura competiţiei. Echipajul clasat pe locul I va fi recompensat cu câte o bicicletă pentru fiecare elev, iar locurile II, III, menţiunile I şi II vro primii premii constând în materiale sportive. Articolul care va avea punctajul maxim va fi publicat în cotidianul Ziua de Vest şi săptămânalul Focus Vest.
După concursul interşcolar, în parcarea Timco vor urma alte activităţi legate de biciclete. Astfel, va fi făcută o prezentare despre elementele de siguranţă în trafic şi reguli de circulaţie rutieră. Vor urma apoi demonstraţii de dibăcie pe bicicletă şi o expoziţie de frumuseţe… pentru biciclete.
Pentru cei care încă nu sunt familiarizaţi cu pedalatul vor fi organizate sesiuni de iniţiere pe tit parcursul desfăşurării evenimentului.
 „Verde pentru biciclete”  este o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega Timişoara, în colaborare cu Clubul Sportiv Gratzu şi ECO CLUB Timişoara.

Comentarii

comentarii