Acasă Actualitate 10% din locuitorii județului Mehedinți au certificate de handicap, multe luate de...

10% din locuitorii județului Mehedinți au certificate de handicap, multe luate de la… Timișoara. Culmea absurdului: Nevăzătorii conduc maşini de lux

884
DISTRIBUIȚI

10% din cei aproximativ 250.000 de locuitori ai judeţului Mehedinți sunt deţinători de certificate de handicapat. În această calitate, sunt scutiţi de la plata impozitelor pe clădiri și mașini. Unele dintre persoanele “cu dizabilităţi” sunt angajate la stat, așa că primesc și salarii mai mari în baza certificatelor care dovedesc că au cel puțin un handicap.

Certificat de handicap. La Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, 235 de angajați sunt posesori de certificate de handicap, potrivit alephnews.ro.

„Asta nu trebuie să mă întrebați pe mine. Trebuie să întrebați pe… persoanele de la Timișoara care au dat diagnosticul. Nu pe mine. E boala mea. Ce aveţi cu boala mea?”, a spus Radu, medic oftalmolog SJU Drobeta Turnu Severin, una dintre persoanele cu certificat de handicapat din judeţ.

Întrebat dacă se descurcă la muncă persoanele care sunt atât de bolnave, directorul medical a ocolit răspunsul, dând vina pe legislaţie.

„Ce pot să vă spun? Este, totuși, și legislația locului de muncă. A medicinei muncii. Nu cred că este actualizată la ce se întâmplă în zilele noastre. Astfel, nu s-a făcut până în prezent analiza locului de muncă, corelat cu acest certificat de handicap”, spune Elena Bololoi, director de îngrijiri medicale SJU Drobeta-Turnu Severin.

Primarul din Drobeta-Turnu Severin spune că în oraș există peste 500 de autoturisme de lux, ale căror proprietari nu plătesc impozite în baza acestor certificate de handicap.

„Persoane scutite de impozitul pentru mijloacele auto. Persoane care plătesc mai puțin cu 2.151.000 la nivel de municipiu. La clădiri avem 5.363 de persoane care plătesc mai puțin cu aproape un milion”, spune Marius Screciu, edilul oraşului.

O altă situaţie absurdă este faptul că persoane cu certificate de nevăzători au… permise de conducere.

„În urma unei solicitări pe care am făcut-o către Serviciul Poliției Rutiere, să ne comunice câte dintre persoanele încadrate în grad de handicap vizual grav, cu însoțitor, beneficiază de permis de conducere, am constatat că 10 astfel de persoane dețin, în continuare, permise de conducere”, a precizat Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinți, pentru sursa citată.

Comentarii

comentarii