Acasă Sport 10 medalii pentru înotul masters din Timişoara

10 medalii pentru înotul masters din Timişoara

436
DISTRIBUIȚI

O echipă formată din şase înotători din cadrul Clubului de Înot Masters Timişoara a obţinut 10 medalii la un concurs internaţional desfăşurat la Bekescsaba, în Ungaria. Concursul, care s-a desfăşurat în perioada 13-14 martie, într-un bazin olimpic de 50 de metri, a reunit aproape 200 de sportivi reprezentând 34 de cluburi, din patru ţări.

Şi străbunicii au luat startul în Ungaria

Înotătorii amatori din Timişoara s-au întrecut cu adversari din Serbia, Slovacia şi Ungaria. Cei mai vârstnici dintre concurenţii de la Bekescsaba au fost doi bătrânei ajunşi la vârste respectabile, o doamnă de 79 de ani şi un străbunic de… 90 de ani. În cadrul competiţiilor internaţionale de înot masters se concurează pe categorii de vârstă din 5 în 5 ani: 25-29 ani, 30-34 ani… ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. La întreceri participă doar sportivi care practică înotul ca amatori. Dacă în România există doar trei cluburi de înot masters, primul fiind înfiinţat la Timişoara, în Ungaria de exemplu, sunt 25 de cluburi şi peste 1.600 de pasionaţi ai acestui sport. Sportivii de la Înot Masters Timişoara au trecut peste aceste impedimente de „popularitate” şi au dat o nouă lovitură în Ungaria.

Au făcut legea în bazin

Echipa din capitala Banatului a fost formată din trei femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 37 şi 63 de ani. Bănăţenii au obţinut patru medalii de aur la probele individuale, prin Mihai Liseţchi, Ildiko Talinga şi de două ori Marcel Răsădean. Alexandru Kuhn a reuşit un loc II, iar cinci medalii de bronz au fost aduse de Ana Dragodan, Mihai Liseţchi (2) şi Ildiko Talinga (2). Practicarea înotului în cadrul primului club de înot masters din România, cel de la Timişoara, se face la bazinul din Zona Circumvalaţiunii. Programul acoperă aproape fiecare zi a săptămânii: de luni până vineri, între orele 20-22 şi sâmbătă, între orele 11-12. Cei interesaţi de mişcare sau, de ce nu, chiar de participarea la competiţii naţionale sau internaţionale de înot masters, pot afla mai multe detalii pe site-ul www.timisoara.inotmasters.ro

Comentarii

comentarii