Acasă Economic 10 planuri integrate de dezvoltare depuse în Regiunea Vest

10 planuri integrate de dezvoltare depuse în Regiunea Vest

DISTRIBUIȚI

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 (POR), a făcut public faptul că depunerea proiectelor în cadrul Axei prioritare 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, din cadrul POR, Domeniul de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Subdomeniul Centre Urbane, s-a încheiat în data de 31 martie. Alocarea financiară indicativă pentru Regiunea Vest pentru această prima licitaţie de proiecte din domeniul major de intervenţie 1.1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” este de 42,29 milioane de euro. În Regiunea Vest a fost depus un număr de 10 planuri integrate de dezvoltare ce conţin proiecte care au ca scop creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă, prin reabilitarea infrastructurii urbane, îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum şi prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului.
Au fost eligibile centrele urbane, respectiv oraşele / municipiile cu peste 10.000 de locuitori, cu excepţia polilor de creştere şi a polilor de dezvoltare urbană desemnaţi prin HG nr.998/2008. Au depus planuri integrate de dezvoltare: Consiliul Local al oraşului Petrila, Municipiul Hunedoara, Consiliul Local al oraşului Bocşa, Consiliul Local Jimbolia, Municipiul Petroşani, Consiliul Local Lupeni, Consiliul Local Sânnicolau Mare, Consiliul Local Lipova, Consiliul Local Reşiţa, Consiliul Local Pecica.
Valoarea totală a unui proiect component al planurilor integrate de dezvoltare poate fi: Pentru proiecte care se încadrează în categoria a) de operaţiuni, respectiv „Reabilitarea infrastructurii urbane şi îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban”, între 1.700.000 de lei şi 90.000.000 de lei; pentru proiecte care se încadrează în categoria b) de operaţiuni, respectiv „Dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri”, între 1.700.000 de lei şi 85.000.000 de lei; pentru proiecte care se încadrează în categoria c) de operaţiuni, respectiv „Reabilitarea infrastructurii sociale”, între 350.000 lei şi 3.500.000 lei. În perioada următoare aceste planuri integrate de dezvoltare urbană vor fi supuse evaluării, prima fază fiind aceea de verificare a admisibilităţii lor. Urmează apoi efectuarea evaluării proiectelor componente ale acestor planuri integrate de dezvoltare urbană.

Comentarii

comentarii