Acasă Actualitate 10 sfinte liturghii, în Caraș -Severin. PS Lucian: “Ne apropiem de final…!”

10 sfinte liturghii, în Caraș -Severin. PS Lucian: “Ne apropiem de final…!”

DISTRIBUIȚI

Cea de-a 9-a serie de sfinte liturghii din programul eparhial de intensificare a rugăciunii în Episcopia Caransebeșului, prilejuit de Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, s-a desfășurat, în 3 noiembrie, în întreaga Eparhie a Banatului Montan, din Caraș Severin.

Zece Sfinte Liturghii au fost săvârșite în această zi de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, părinții consilieri, inspectori și protopopi, alături de toți clericii din eparhie.

Părintele Episcop Lucian a mers în Parohia Plugova din Protopopiatul Băile Herculane, unde împreună cu un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie, fiind prezenți toți preoții aparținători cercului pastoral-misionar Domașnea – Valea Cernei. De asemenea, au participat credincioși, copii și tineri din localitate, precum și autoritățile locale.

Toți clericii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, dar și credincioși, copii și tineri, ce s-au pregătit pentru a se apropia de Sfintele Taine.

Totodată, delegații Preasfințitului Părinte Episcop au săvârșit încă 9 Sfinte Liturghii în alte parohii, împreună cu preoții din celelalte 9 cercuri pastoral-misionare.

Ne-am bucurat în mijlocul comunității euharistice de aici împreună cu toți preoții acestui cerc pastoral. Ne apropiem de finalul acestui proiect eparhial care a punctat, spunem noi foarte frumos, anul omagial al rugăciunii în viața bisericii și în viața creștinului. Până acum am săvârșit 90 de Sfinte Liturghii și credem că aceste zile suplimentare de sărbătoare, le-am putea numi chiar așa, pentru că atunci când ne rugăm, când liturghisim, este o mare sărbătoare în comunitate pentru fiecare în parte și pentru toți laolaltă. Atunci când ne rugăm noi avem o sărbătoare duhovnicească, dar și o sărbătoare în comunitate. Credem că acest proiect eparhial a fost bine primit și de către credincioșii Eparhiei noastre și oamenii s-au bucurat pentru că nu e puțin lucru ca într-o zi de peste săptămână să vină într-o parohie rurală 20 de preoți, să săvârșească Sfânta Liturghie și să-i pomenească pe toți credincioșii din parohie, dar și din întreg cercul pastoral-misionar”, a subliniat Părintele Episcop.

Prin aceste slujiri în zilele de rând, se dorește intensificarea rugăciunii în întreaga Episcopie a Caransebeșului, dar și comuniunea euharistică a ierarhului cu toți preoții și credincioșii din eparhie. Programul eparhial cuprinde săvârșirea a 100 Sfinte Liturghii și 70 de Sfinte Masluri în zile lucrătoare, pe parcursul întregului an 2022, în toate cele 10 cercuri pastoral-misionare ale Eparhiei Banatului de Munte.

 

Comentarii

comentarii