Acasă Actualitate 100 de copii, înghesuiţi ca sardinele, în 3 microbuze şcolare, la Dumbrăvița

100 de copii, înghesuiţi ca sardinele, în 3 microbuze şcolare, la Dumbrăvița

DISTRIBUIȚI

Imagini revoltătoare surprinse în comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Aproape 100 de copii au fost înghesuiţi în 3 microbuze şcolare, pentru a ajunge acasă, după orele de curs.

Cei mai norocoşi au prins locuri pe scaune, însă restul au stat fie în braţele colegilor, fie în picioare sau chiar pe locul din faţă, lângă şofer, scrie observatornews.ro.

Acest lucru se întâmplă zilnic, spun cei mici. Şoferii sunt conştienţi că încalcă legea, dar spun că nu au de ales: sunt prea mulţi elevi, iar microbuze sunt puţine.

Poliţiştii din Timiş au aplicat o amendă de 9.000 de lei unui operator de transport, după ce a fost filmat în timp ce transporta până la 30 de elevi, înghesuiţi într-un microbuz de 14 locuri. Imaginile au apărut în presa locală şi au fost filmate în comuna Dumbrăviţa, de lângă Timişoara.

Serviciul Rutier al Poliţiei Timiş s-a sesizat din oficiu, în urma apariţiei imaginilor cu elevii înghesuiţi în microbuz.

”Cu privire la imaginile apărute în mass-media, la data de 16.11.2022, poliţiştii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu şi au efectuat verificări pentru stabilirea normelor rutiere încălcate, iar în aceasta dimineaţă 17.11.2022, autovehiculul a fost oprit în trafic pentru control, poliţiştii constatând că operatorul de transport nu deţinea copie conformă a certificatului de transport în cont propriu, fapt pentru care a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 9000 de lei conform  HG 69/2012”, precizează IPJ Timiş.

Ca şi măsură complementară, au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare.

Comentarii

comentarii