Acasă Actualitate 100% gratuit și necomercial! Piața de Semințe Libere are loc la Liceul...

100% gratuit și necomercial! Piața de Semințe Libere are loc la Liceul Waldorf din Timișoara

525
DISTRIBUIȚI

Bănățenii sunt invitați sâmbătă, 16 noiembrie 2019, la cea de a 8-a ediție a Pieței de Semințe Libere la Liceul Waldorf din Timișoara, pentru a aduce împreună comunitatea oamenilor pasionați de grădinărit, de plante și flori, care își doresc o zonă verde în casele și spațiile urbane sau rurale la care au acces.

”Piața de semințe libere înseamnă că totul este 100% gratuit și necomercial de aceea ne dorim că participanții să aibă viziunea importanței economiei darului și sensul lui pentru comunitate. Ne întâlnim pentru a împărți idei și soluții de grădinărit alternativ și tradițional, propuneri ecologice bazate pe principii conștiente față de mediu și pentru a împărți surplusul de semințe pe care fiecare  îl are”, îndeamnă organizatorii.

Avantajul acestei ediții este că se întâmplă pentru prima dată toamna anotimpul perfect din etapele pe care natură îl parcurge  în cursul unui an de a culege, a dărui și de a pune înspre păstrare lucrurile esențiale necesare etapei următoare.  

Evenimentul este autoorganizat de participanți, în jurul grupurilor și a organizaților care sprijină astfel de inițiative, dintre care Grupului Semințe cu suflet, grup care dăruiește necondiționat și gratuit în scop educativ, al perpetuării soiurilor de calitate și al apărării biodiversității, realizând astfel de piețe în mai multe orașe din țară.

Grupul Semințe Libere care de asemenea are că scop păstrarea, prezervarea și dăruirea liberă de semințe tradiționale, open pollinated, că zestre – moștenire și dar al naturii către noi.

Eco Ruralis, asociația țăranilor și țărăncilor din România, membră Via Campesina, care promovează drepturile micilor producători la pământ, semințe și producție agroecologică, de asemenea co-organizează acest eveniment.

Comentarii

comentarii