Acasă Actualitate 1.000 de medici specialişti în terapie intensivă se reunesc la Timişoara

1.000 de medici specialişti în terapie intensivă se reunesc la Timişoara

DISTRIBUIȚI

În perioada 14-17 octombrie

Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, organizează, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara,
în perioada 14-17 octombrie, cea de-a VIII-a ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie intensivă şi Medicină de Urgenţă.

„Manifestarea majoră a celor două specialităţi se bucură de o participare record, fiind înscriţi 1.000 de participanţi. Prin evenimentul medical, ajuns deja la cea de-a VIII-a ediţie, ne propunem să promovăm standardele, ghidurile şi protocoalele în medicină. Participă peste 20 de speakeri din străinătate, specialişti de anestezie şi terapie intensivă. Ca în fiecare an, se va publica un volum consistent de peste 800 de pagini care cuprinde testele conferinţelor prezentate. Programul ştiinţific este unul dens, desfăşurându-se în paralele în trei săli”, a spus prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Ca manifestare satelit a cursului, în zilele de 14-15 octombrie are loc cea de-a doua ediţie a Cursului de Ecografie în Anestezie Regională, la Centrul Experimental „Pius  Branzeu”, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.
Pe lângă programul ştiinţific, organizatorii au pregătit şi un program de momente artistice. Joi 14 octombrie, se desfăşoară un concert recitativ extraordinar de violoncel, orgă, pian şi soprană, cu participarea extraordinară a actriţei Maia Morgenstern. Seara de vineri este dedicată rockului. Trupa IRIS va susţine un recital. În ultima seară, sâmbătă, la Muzeul Satului Bănăţean, va fi o seară tradiţională românească cu participarea extraordinară a maestrului Gheorghe Zamfir, apropiat al Clinicii ATI din Timişoara.
 

Comentarii

comentarii