Acasă Actualitate 11.000 de pacienți vor folosi serviciile unei noi clinici de recuperare medicală,...

11.000 de pacienți vor folosi serviciile unei noi clinici de recuperare medicală, care se va construi la Lovrin

494
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș lucrează în această perioadă la documentația de licitație pentru desemnarea firmei care va face studiul de fezabilitate pentru un nou centru medical de recuperare, care va fi ridicat la Lovirn. Acesta va funcționa în schema Spitalului Județean și va ajunge să deservească peste 11.000 de persoane care au suferit de diferite afecțiuni.

În acest scop, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, s-a deplasat la Lovrin pentru a discuta cu primarul Vasile Graur despre unul dintre cele mai importante proiecte derulate de instituție în comună. Vorbim aici de realizarea unui centru medical de recuperare, ca secție a Spitalului Județean. Investiția va pune în valoare apele geotermale din Lovrin, transformându-l într-un centru de tratament de interes regional.

În prezent, se lucrează la documentația necesară licitării studiului de fezabilitate, Alin Nica subliniind interesul administrativ la nivelul Consiliului Județean pentru ca Lovrinul să beneficieze de această investiție.

Beneficiarii centrului vor fi pacienți din întreg sud-vestul țării, estimându-se că numărul mediu al acestora va fi de 11.000 pe an, în timp ce alte câteva zeci de mii vor putea fi tratați în ambulatoriu. Centrul se va adresa persoanelor cu afecțiuni ortopedice, reumatologice, inflamatorii și degenerative, precum și celor cu patologie asociată cardiologică, neurologică, vasculară sau care au suferit intervenții neurochirurgicale sau traume.

 

Comentarii

comentarii