Acasă Eveniment 12 cetăţeni din Nepal depistaţi la frontiera cu Serbia

12 cetăţeni din Nepal depistaţi la frontiera cu Serbia

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiș au depistat doisprezece cetăţeni din Nepal, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia. Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În data de 12.10.2023, în jurul orei 21:45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității  Comloșu Mic, la aproximativ 100 m de frontieră, doisprezece cetățeni străini (trei femei și nouă bărbați), care nu își justificau prezența în zonă și care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Serbia.

Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal și au vârste cuprinse între 21 și 38 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei. Cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii