Acasă Eveniment 120 de camere cu vedere 360 de grade monitorizează mişcările localnicilor din...

120 de camere cu vedere 360 de grade monitorizează mişcările localnicilor din Ghiroda. Infracţionalitatea a scăzut la jumătate, iar numărul amenzilor încasate a crescut cu 30 la sută.

DISTRIBUIȚI

120 de camere de supraveghere monitorizează mişcările localnicilor din Ghiroda non-stop. E aproape imposibil să comiţi o ilegalitate pe stradă şi să nu fii tras la răspundere. Camerele sunt pitite peste tot şi se învârt la 360 de grade, ca să prindă fiecare mişcare. Sistemul performant şi-a arătat deja beneficiile: în patru ani, infracţionalitatea s-a înjumătăţit şi numărul amenzilor a crescut.

Printre cei ”filmați” se numără un biciclist, într-o stare avansă de ebrietate, care şi-a pierdut echilibrul şi căzut peste o maşină rupându-i oglinda. Individul n-a ştiut că cineva îi urmăreşte fiecare mişcare şi după încă câteva poticniri s-a făcut nevăzut. Fără aceste imagini, proprietarul maşinii era bun de plată. Acum însă, are oglindă nouă, plătită de biciclistul turmentat.

Big Brother de Ghiroda a început în 2017. Atunci, poliţia locală a instalat primele camere de supraveghere în zonele cu probleme din comună. Azi, 80 la sută din localitate este supravegheată video. Că sunt hoţi, că s-au urcat băuţi la volan ori că aruncă gunoaie pe spaţiile verzi – nimeni nu scapă neobservat.

O cameră este montată pe centura din Giarmata Vii, care este îndreptată spre un punct unde se aruncă frecvent deşeuri. În timp ce ei se apucă să descarce, patrula a pornit deja către ei. Poliţiştii i-au interceptat pe drum. I-au amendat cu 6 mii de lei şi i-au obligat să facă cale-ntoarsă şi să cureţe terenul. Agenţii se laudă că viteza maximă de reacţie e de 30 de minute.

Dispeceratul poliţiei locale Ghiroda seamană cu o regie de televiziune. Doar că pe scaun nu sta un regizor, ci un agent de poliţie care vede tot ce mişcă, 24 de ore din 24. Aici ajung în timp real imaginile filmate de cele 120 de camere de supraveghere din comună.

Infracţionalitatea a scăzut la jumătate, spun autorităţile, iar numărul amenzilor încasate a crescut cu 30 la sută.

150 de mii de lei costa întreţinerea şi extinderea sistemului de supraveghere în fiecare an.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii