Acasă Actualitate 125 de capre vor ajunge la familii sărace din Africa, în urma...

125 de capre vor ajunge la familii sărace din Africa, în urma donaţiilor strânse la Timişoara

DISTRIBUIȚI

capre africaGesturi de solidaritate umană pe ruta Timişoara-Niger

În urma unui simplu interviu difuzat la un radio din Timişoara, peste 100 de familii din Africa vor avea parte de o viaţă ceva mai bună. Liviu Neagoe, prezbiter in Biserica Baptistă Stânca din Timişoara, deţine o firmă de foraje. Joi, 31 ianuarie, acesta a plecat la Nyamei, în Niger (estul Africii), pentru a se întâlni cu mai mulţi pastori şi creştini convertiţi din triburile de beduini şi pentru a fora câteva fântâni. Fiind o zonă de deşert, apa potabilă este greu de găsit. Despre această călătorie, Liviu Neagoe a vorbit la Radio Vocea Evangheliei Timişoara, luni, 28 ianuarie. Evenimentele care au urmat spun povestea unei solidarităţi umane aducătoare de speranţă.

125 de capre, pentru 125 de familii africane

„Înainte de a pleca în Africa, Liviu Neagoe a fost la noi în studio şi a povestit despre acţiunile sale umanitare, despre oamenii pe care îi întâlneşte, despre beduini şi modul în care îi ajută. Persoana care i-a luat interviul a întrebat: «Au după ce bea apă oamenii aceştia?» Aceasta era discuţia: în sărăcia de acolo şi lipsa de hrană, ce ar însemna pentru o familie din Niger să aibă o capră? Spunea că o familie trebuie să strângă bani timp de trei ani pentru a-şi putea cumpăra o capră, care costă acolo în jur de 100 de dolari. Am lasat un apel ascultătorilor care doresc să sponsorizeze o capră pentru o familie de africani. Până miercuri dimineaţa se strânseseră bani pentru 15 capre. Am avut încă o interveţie telefonică cu Liviu Neagoe, în care îi spuneam de impactul pe care l-a avut interviul nostru. Până seara, se strânseseră bani pentru 30 de capre. A doua zi, joi, în ziua plecării, după ce am mai avut un interviu scurt, au venit oameni din o mulţume de localităţi să dea bani. S-au strâns astfel bani pentru 125 de capre. Din Elveţia ne-a sunat cineva care ne asculta pe internet. Era pe autostradă şi, când a auzit povestea, a fost aşa de marcat încât a hotărât să dea bani pentru două capre. După ce a vorbit cu nişte prieteni, au strâns împreună bani pentru 10 capre. Şi din Reşiţa au venit oameni. Chiar şi după ora 16.00, când Liviu Neagoe a intrat în aeroport şi şi-a închis telefonul, oamenii sunau pentru a da bani. Le-am spus că ne pare rău, proiectul s-a încheiat, omul a plecat. Vom mai face probabil proiecte de acest gen. Se pare că proiectele cu Africa prind cel mai bine. Vorbeam cu cineva din Suceava şi mi-a zis că a rămas impresionat de cât de darnici sunt oamenii din această zonă, cum s-au mobilizat în 3-4 zile, fără să fie o campanie foarte amplă. Nu este meritul nostru, ci al oamenilor care s-au lăsat sensibilizaţi de povestea semenilor care trăiesc într-o sărăcie lucie în Africa”, povesteşte Cristina Olariu, redactor-şef la Radio Vocea Evangheliei Timişoara.

100 de perechi de pantofi pentru copii din Uganda

În luna decembrie, Radio Vocea Evangheliei Timişoara a desfăşurat un proiect similar, împreună cu Biserica Baptistă Betel din Timişoara. Au fost strânşi bani pentru 100 de perechi de pantofi de piele, fiecare în valaore de 60 de lei, care au ajuns la 100 de copii din Uganda. „Nevoile sunt uriaşe şi în Uganda. Oamenii de acolo încep să simtă foamea abia în a treia zi consecutivă când nu mănâncă. În Uganda, unde am fost eu, media de vârstă este de 37-40 de ani. Am întâlnit un singur om bătrân acolo. E o zonă vulcanică, cu foarte puţină apă. Şi apa care există este murdară. După forarea unei fântâni, când au văzut apa curată, au început să sară şi să danseze de bucurie”, relatează Cristina Olariu din experienţele trăite în Africa.

Comentarii

comentarii