Acasă Eveniment 13 cetăţeni din state afro-asiatice, depistați cu ajutorul unei drone, când încercau...

13 cetăţeni din state afro-asiatice, depistați cu ajutorul unei drone, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au depistat cu ajutorul dronei din dotare, 13 cetăţeni din diverse state afro-asiatice care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pe la frontiera verde.

„În data de 27.05.2023, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de frontieră Curtici, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe persoane care se deplasau pe câmp, în direcţia statului vecin. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele şi cu ajutorul dronei din dotarea Sectorului Poliţie de frontieră Curtici, la aproximativ 100 de m faţă de linia de frontieră, colegii noştri au reuşit interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea unor verificări suplimentare”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

La cercetări,poliţiştii au stabilit că este vorba despre nouă cetăţeni din Bangladesh, doi cetăţeni din Pakistan, un afgan şi un indian.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.        

Comentarii

comentarii