Acasă Administraţie 13 proiecte cu finanțare UE, în valoare de 22 milioane de euro...

13 proiecte cu finanțare UE, în valoare de 22 milioane de euro la Spitalul Municipal Timișoara

725
DISTRIBUIȚI

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal de Urgență Timișoara, a participat la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar, care a avut loc în perioada 10 -13 octombrie, la Poiana Brașov.

Dr. Olimpia a fost invitată să prezinte proiectele europene pe care le implementează la Spitalul Municipal Timișoara.

Astfel, dr. Maria Olimpia Oprea a reușit să aducă pentru Spitalul Municipal Timișoara 13 proiecte în valoare de 22 de milioane de euro, bani nerambursabili de la Uniunea Europeană, ca să refacă clădirile spitalului istoric de obstetrică-ginecologie din Timișoara și o parte din celelalte spitale care, unele funcționează în clădiri vechi de 200 de ani.

Zece proiecte sunt acum în implementare, iar trei sunt finalizate.

Dr. Olimpia a găsit parteneriate transfrontaliere cu Serbia sau Ungaria și a pus pe picioare secții pentru sănătatea publică deschise ambelor țări.

”În majoritatea suntem lideri de proiect, unele sunt implementate de primărie, în parteneriat cu spitalul. De asemenea, proiectele POR pentru ambulatorii sunt implementate de primărie, dar în echipă sunt și de la noi, iar proiectele au fost pregătite în comun. Este vorba de ambulatoriu ORL și balneofizioterapie. Înainte de a fi manager am inițiat și implementat proiecte în valoare de 7 milioane de euro.

Pe lista de așteptare avem un proiect strategic pentru oncologie de 11 milioane de euro în parteneriat cu Gyula, pe programul Interreg România Ungaria. De asemenea, pe programul INterreg România Serbia, avem un alt proiect de 1 milion de euro pe lista de așteptare pentru un centru de recuperare oncologică”, a explicat dr. Olimpia Oprea.

Comentarii

comentarii