Acasă Actualitate 130 de copii, botezați anul trecut, au participat la Sfânta Liturghie, la...

130 de copii, botezați anul trecut, au participat la Sfânta Liturghie, la Parohia Dacia

DISTRIBUIȚI

Parohia Dacia din Timișoara a desfășurat un proiect social educativ intitulat ,,Minunile lui Dumnezeu, bucuriile noastre” fundamentat pe o frumoasă tradiție începută cu ani în urmă de P.On. Protopop Ioan Bude, de a invita pe toți copiii botezați în anul precedent în biserica parohială, spre a participa la Sfânta Liturghie.

Aici ei au fost împărtășiți spre a li se întări convingerea părinților, că ei au devenit reprezentanți misionari ai acestei parohii, unde și-au botezat copii, care sunt minunile lui Dumnezeu în casele lor.

De aceea la întâlnire au fost prezenți peste 130 de copii împreună cu părinții lor, iar biserica parohială din zona Dacia a devenit pentru două ore mai mult decât un stup de albinuțe. După Sfânta Liturghie oficiată de P.On. Zaharia Pereș, protopopul Protopopiatului Ortodox Român Timișoara I, alături de preotul de rând, PC Părinte Gheorghe Itineanț, s-a inițiat un dialog cu părinții prezenți la slujbă despre importanța prezenței copiilor duminica la biserică și apoi au fost invitați de preotul paroh la o masă plină de dulciuri spre bucuria celor mici.

În același context, duminică a doua zi, după Sfânta Liturghie, datorită unei bune colaborări cu Primăria Timișoarei și a Casei de Cultură a Municipiului de pe Bega, s-a prezentat expoziția de fotografie cu tema: Biserica din Dacia, reper de cultură și spiritualitate, unde s-au expus fotografii cu diverse evenimente sau imagini din viața cartierului, oglindite în limitele dintre spațiul cultic și social, așa cum le-a văzut cunoscutul fotograf timișorean Alin Zelenco.

Apoi, în afara spațiului sacru al bisericii s-a jucat piesa de teatru: El ești tu!, o piesă excepțională menită să ne apropie de Dumnezeu, să avem încredere în El și să facem binele asemenea Lui. Actorii Catălin Ursu și Ana Maria Cojocaru de la Teatrul Național din Timișoara, împreună cu Laur Lăzărescu și Alina Mihocaș de la Teatrul Merlin, i-au perindat cu multă emoție pe cei prezenți prin paginile psalmilor lui David și i-au încântat cu cel mai frumos elogiu adus dragostei de Sfântul Apostol Pavel în Epistola I către Corinteni, de la capitolul al XIII-lea.

Acțiunile vor continua în perioada următoare cu întâlnirea tinerilor cununați în anul precedent și cu o campanie de sprijin pentru copii cu posibilități materiale reduse, care vor primi o pereche de ghete noi de ziua Sfântului Ierarh Nicolae.

 

Comentarii

comentarii