Acasă Economic 133 de angajaţi ai Colterm Timişoara au fost trimişi în şomaj tehnic

133 de angajaţi ai Colterm Timişoara au fost trimişi în şomaj tehnic

381
DISTRIBUIȚI

Colterm Timişoara a trimis în şomaj tehnic, pentru trei luni, 133 de angajaţi, din cauza datoriilor de 88 de milioane de lei pe care societatea le are către furnizori, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul Colterm, Aurel Matei.
„A fost una dintre măsurile prin care am încercat să reducem costurile de producţie. Vreau să spun că din totalul cheltuielilor, cheltuielile cu personalul reprezintă în jur de 20 la sută. Orice reducere de cheltuială este benefică în condiţiile financiare pe care le avem. Numărul celor trimişi în şomaj tehnic în lunile iunie, iulie, august este de 133”, a spus Matei. Matei a adăugat că cei trimişi în şomaj tehnic erau angajaţi ai CET Sud şi se ocupau cu reparaţii pe timp de vară.
„Noi am analizat activitatea CET-ului Sud pe perioada de vară şi am ajuns la concluzia că, nemaiefectuând reparaţii predictive, ci doar corective, acest personal pe care, de obicei, îl foloseam pentru reparaţiile previzionate în acest an nu îl mai putem utiliza”, a afirmat directorul Colterm.
În perioada următoare se va analiza posibilitatea restructurării companiei şi chiar renunţarea la anumite servicii. Colterm are în prezent 1.230 de angajaţi, iar datoriile totale ale acesteia către furnizori se ridică la 88 de milioane de lei. Matei a spus că, în prezent, Colterm trebuie să mai primească circa 58 de milioane de lei, reprezentând subvenţii care trebuie acordate de Primăria Timişoara, în cuantum de 26 de milioane de lei, şi de către Guvern, în cunatum de 31,9 milioane de lei.

Comentarii

comentarii