Acasă Actualitate 140 ani de la înființarea Batalionului 32 Cercetare Supraveghere “Mircea”

140 ani de la înființarea Batalionului 32 Cercetare Supraveghere “Mircea”

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și subprefectul Sorin Ionescu au fost, vineri, în mijlocul Armatei Române, la sărbătorirea a 140 ani de la înființarea Batalionului 32 Cercetare Supraveghere “Mircea”.

Acesta este urmașul Regimentului 32 Dorobanți, înființat prin Decretul Regal 1057 din 1 aprilie 1883. E istorie de 140 ani, cu jertfă și sacrificiu pentru România.

Cunoscut ca și “Regimentul Cămășilor albe” sau “Fantomele albe”, cum au fost numiți soldații români în urma bătăliei de la 25 iulie 1917 de către prizonierii armatei germane, la Mărășești, Batalionul de cercetare a desfășurat operațiuni militare în diverse fronturi în lume. Amintim printre ele, pe cele desfășurate în Iraq sau Afganistan. În ambele, din păcate, au existat și camarazi căzuți la datorie.

“Le-am mulțumit pe această cale pentru ce au făcut în istorie, dar și pentru modul profesionist în care și-au îndeplinit misiunile. La mulți ani și mult succes în îndeplinirea misiunilor viitoare, în speranța că acestea se vor desfășura cât mai mult în timp de pace!”, este mesajul viceprimarului Cosmin Tabără.

 

Comentarii

comentarii