Acasă Eveniment 140 de pensionari britanici la Băile Herculane

140 de pensionari britanici la Băile Herculane

658
DISTRIBUIȚI

Preocupări de pensionar european
În timp ce pensionarii României protestează pentru a-şi salva 15 procente din pensiile şi aşa mici, aceeaşi categorie socială din alte ţări europene nu ştie cum să/şi petreacă mai frumos şi mai util anii de pensie şi timpul din viaţă care i-a mai rămas.
Un număr de 140 de pensionari din Regatul Unit al Marii Britanii au vizitat oraşul staţiune Băile Herculane. Până aici nu ar fi nimic ieşti din comun, dar dacă adăugăm faptul că aceştia au pornit într-o croazieră de trei săptămâni pe un vas de lux prin ţările Europei, lucrurile încep să se schimbe. La aceasta se mai adaugă şi faptul – deloc de neglijat – că respectivii pensionari nu sunt nici pe departe milionari în euro, lorzi sau bancheri. Oamenii au muncit o viaţă întreagă în meserii ca cea de contabil, administrator, medic, profesor dar şi ca bucătar sau vânzător de autoturisme.
Pe lângă faptul că oamenii îşi petrec timpul într-un mod cât mai plăcut, ei îşi văd şi de sănătate. Cu toate că este vorba despre o croazieră pe un vas de lux, acest lucru nu i-a stors de bani pe fericiţii pensionari.

Preţul acestei croaziere a fost undeva în jur de 2.000 de lire sterline, sumă imensă pentru un pensionar român, dar aproape normală pentru un pensionar englez, a cărui pensie lunară se apropie de 1.000 de lire sterline. Deci, cu puţine economii, pensionarul britanic poate să trăiască şi decent, dar îşi poate permite şi o asemenea croazieră de lux, măcar o dată pe an.
„La Băile Herculane, clienţii noştri au vizitat staţiunea, Piaţa Hercules şi centrul istoric, dar au vizitat şi băile romane, au refăcut pe jos traseul Împărătesei „Sisi”, după care s-au bucurat de un tratament balnear la Hotelul Ferdinand din staţiune”, spune Cornel Ciucu, directorul agenţiei de turism care i-a adus pe englezi în România.

Comentarii

comentarii