Acasă Eveniment 15 cetăţeni din Irak, Siria şi Turcia, găsiţi ascunşi într-un spaţiu special...

15 cetăţeni din Irak, Siria şi Turcia, găsiţi ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub remorca unui automarfar

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat cincisprezece cetăţeni din Irak, Siria şi Turcia, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un spaţiu special amenajat sub remorca unui automarfar fără încărcătură. 

În data de 18.02.2021, în jurul orei 00.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în urma analizei de risc în vederea prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier fără încărcătură, format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un cetăţean român în vârstă de 45 de ani, domiciliat în judeţul Arad.  Şoferul a declarat că se deplasează în ţara vecină, pentru a încărca bunuri diverse, a transmis Poliţia de Frontieră.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul lăzilor pentru paleţi ale semiremorcii, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări şi în cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Turcia.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activităţii infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii