Acasă Actualitate 15 note de 10 la matematică și trei de 10 la limba...

15 note de 10 la matematică și trei de 10 la limba și literatura română, la Evaluarea Națională în Timiș

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Timiș a prezentat, miercuri 15 februarie, rezultatele elevilor la simularea județeană a  evaluării naționale 2023, care s-a desfășurat în școlile din județ.

Procentul de promovabilitate al  elevi prezenți la ambele probe ale simulării evaluării județene este de 51,08%. La limba și literatura română au promovat 70,47%, iar la matematică procentul de promovabilitate este  de 32,47% .

Există 3 elevi care au obținut nota 10 la Limba și literatura română și 15 note de 10 la matematică.

Măsuri recomande de ISJ Timiș: discutarea subiectului testelelor la nivelul clasei, rezolvarea subiectelor de la simularea evaluării naționale, analizarea rezultatelor la simularea evaluării naționale la nivelul unităților de învățământ, organizarea ședințelor cu părințiii, la care vor participa cadrele didactice care predau la clasă și câte un reprezentant al conducerii, efectuarea de ore de pregătire la disciplinele de examen în afara orelor prevăzute obligatoriu prin programa școlară; administrarea la clasă a testelor de exersare generate de ME, stabilirea unor planuri remediale la nivelul instituției și al catedrelor de limba română și matematică în vederea îmbunătățirii rezultatelor și pregătirii pentru examenul național.

Stimularea motivaţiei pentru învăţătură şi pentru formarea carierei prin prezentarea și argumentarea importanței învățăturii/culturii, a performanței, în realizarea aspirațiilor personale și sociale și legătură mai strânsă cu familiile elevilor cu rezultate mai slabe – susține președinte comisiei  județene de simulare, Evaluare Națională 2023, prof. Simona Ecaterina Bejan.

 

Comentarii

comentarii