Acasă Economic 150 de angajaţii acuză conducerea Aton Transilvania de ”comportament hitlerist”

150 de angajaţii acuză conducerea Aton Transilvania de ”comportament hitlerist”

442
DISTRIBUIȚI

alt

Situaţia de la compania Aton GMBH Transilvania este gata să scape de sub control. După ce noua conducere a societăţii a recunoscut datoriile de peste 1,5 milioane de euro pe care le are faţă de proprietarii care le-au dat terenurile în arendă, acum şi angajaţii societăţii îşi cer drepturile.
Peste 150 de angajaţi ai societăţii au protestat, ieri, la Carani, faţă de modul în care sunt trataţi de noua conducere. Oamenii au cerut să primească salariile restante şi să li se ofere de lucru. 

„Există pericolul ca 150 de oameni, de la muncitori la ingineri de producţie, să fie daţi afară. Nu mai avem comenzi, aşa că, de două săptămâni, nu mai avem de lucru. Salariile nu s-au dat. În societate se întâmplă lucruri grave. În noaptea de miercuri spre joi, inginerul de producţie Florin Popescu a fost obligat de Paul Milata, viitorul administrator al Aton Transilvania şi de Jörg Fahrenbach, administratorul Aton GMBH, să spargă uşa departamentului juridic. Nu ştim ce au căutat aici, dar

alt

în încăpere se găseau contractele şi actele societăţii şi alte documente de o importnaţă deosebită pentru societate şi nu aveau ce să caute în lipsa angajaţilor, cele două juriste fiind una în concediu de maternitate, iar cealaltă în concediu medical. Este un comportament hitlerist din parte celor doi administratori”, ne-a declarat Cosmin Catana. Oamenii au aşteptat, degeaba, ore întregi, în ploaie, să vină cineva din conducerea Aton Transilvania şi să le asculte plângerile. Mulţi erau speriaţi de faptul că nu o să aibă cu ce să-şi plătească chiriile şi că o să-i prindă iarna pe drumuri. În cele din urmă, Paul Milata, viitorul administratorul Aton GMBH Transilvania, a coborât în mijlocul protestanţilor şi i-a asigurat că „lucrurile vor începe să se mişte”. „Ne-am notat o listă cu problemele ce trebuie rezolvate şi ne vom ocupa de ele”, ne-a declarat Milata. La ora actuală, Aton Transilvania trece print-o situaţie dificilă, recunoscută chiar de conducerea acesteia. Problemele au început încă de anul trecut, când, în ciuda  faptului că societatea încasa subvenţii de la Uniunea Europeană pentru terenul arendat, nu a reuşit să-şi onoreze contractele. Cel care a pus bazele companiei în România, Nicolaus Mann, nu mai este administrator din 2007, anul când la Aton au început să apară şi problemele.
 

Comentarii

comentarii