La Festivalul tocăniței care a avut loc, la 7 km de Timișoara, s-au întrecut 16 echipe de bucătari amatori care au încercat să facă cele mai bune preparate culinare, de gulaș, tocăniță sau papricaș, cu produse autentice din Banat.
Ajuns la cea de-a noua ediție, evenimentul a venit în acest an cu noutăți și cu două zone de desfășurare. Participanții au încins focul sub ceaune încă de dimineață, iar în partea a doua a zilei bucătarii amatori din comunitate și-au demonstrat talentul gastronomic în fața juriului, care a ales cel mai bun preparat, cea mai bună mâncare cu vită sau cea mai picantă tocăniță,
Festivalul s-a desfășurat, ca în fiecare an, în Parcul Central din Dumbrăvița, unde au fost pregătite și activități pentru copii, muzică, o zonă de relaxare și multe surprize.
Festivalul Tocăniței a fost organizat de Dumbrăvița TV, în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara prin Akademika Market, cu sprijinul Primăriei Comunei Dumbrăvița și a Consiliului Local Dumbrăvița.
Printre premiile oferite celor mai iscusiți bucătari de la Festivalul Tocăniței au fost și 2 vouchere de 60 de minute de masaj la un salon de masaj din Timișoara
Programul a mai cuprins show culinar cu chefi de la restaurant Merlot, muzică live cu Euphoria cover band și cu cu The Rhythm Architects.