Acasă Actualitate 17 migranți confirmați cu COVID, din cei 99 cazați la Liceul CFR...

17 migranți confirmați cu COVID, din cei 99 cazați la Liceul CFR din Timișoara

391
DISTRIBUIȚI

În prezent la Liceul CFR din Timișoara sunt 99 de migranți cazați, dintre care 17 au fost confirmați COVID pozitiv și un număr de 29 de persoane au fost declarate contacte.

Direcția de Asistență Socială a Timișoarei a informat că, la testările de astăzi, un număr de 3 persoane din cele 17 s-au negativat, rămânând așadar un focar cu 14 persoane pozitive. La nivelul centrului au fost luate măsuri de urgență care au vizat izolarea persoanelor pozitive respectiv, carantinarea contactelor directe în camere separate precum și sistarea temporară a intrărilor (înregistrări/primiri persoane noi) pentru a stopa/limita interacțiunea și răspândirea virusului.

Dintre cele 101 persoane înregistrate la Liceul CFR din Timișoara, două sunt spitalizate, una prezentând febra și cealaltă fiind supusă unei intervenții chirurgicale de apendicită.

Serviciile oferite de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara rămân aceleași că și până acum. ”Vă reamintim că DASMT prepară, distribuie și servește zilnic prin angajații Cantinei Sociale câte un meniu complet în valoare de 16, 6 lei pentru fiecare migrant.

Prin angajații DASTM prezenți zilnic în mijlocul acestor oameni, sunt identificate nevoile și transmise către instituțiile implicate, sunt asigurate îmbrăcămintea, încălțămintea obținute din Campania de donații a DASTM “Tu poți renunța? Dar din dar se face Rai” și ajutorul ONG-urilor. De asemenea Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara asigura dezinfecția spațiilor de cazare cât și materialele igienico-sanitare necesare persoanelor cazate.

Cu sprijinul Spitalului Victor Babeș, în cursul zilei de mâine (miercuri) toate persoanele cazate la Liceul CFR vor fi evaluate medical. Precizăm că din 27 noiembrie 2020 la Liceul CFR din Timișoara au fost cazate un număr de 2300 persoane -a subliniat Corina Eva, purtător de cuvânt DASM Timișoara.

Comentarii

comentarii