Acasă Actualitate 1754 -2022. Istoria de peste două secole și jumătate a Spitalului Militar...

1754 -2022. Istoria de peste două secole și jumătate a Spitalului Militar Timișoara expusă de Ziua Armatei

DISTRIBUIȚI

Istoria de peste două secole și jumătate a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”, expusă, la sediul unității medicale, în aceste zile, într-o inedită expoziție de fotografie.

Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara și Arhivele Naționale, Serviciul Județean Timiș și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, organizează vernisajul expoziției „Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara 1754 -2022”.

Organizată cu prilejul aniversării Zilei Armatei României în data de 25 octombrie, în cadrul expoziției sunt expuse peste 100 de piese din dotarea Spitalului Militar. Printre acestea se numără termometre, seringi Guyon, ace pentru puncții, ace și seringi pentru tratamente injectabile intramusculare, truse chirurgie, chiurete, truse staheostomie, canule de aspirație, stetoscop, depărtătoare de gură și plagă, tensiometre, electrocautere, balanțe de farmacie, mojare și pistile farmaceutice, aparat ventilație, aspirator de secreții, EKG Schiller, trusa ORL, oscilometru, debitmetre cu barbotor, dar și fotografii ale comandanților sau aspecte din cadrul procedurilor medicale întreprinse de-a lungul timpului.

Vernisajul expoziției are loc în data de 25 octombrie, ora 17:00 la sediul Spitalului Militar, intrarea de pe strada Mărășești.

 

 

Comentarii

comentarii