Acasă Actualitate 180,4 milioane de euro! Cel mai mare proiect european aflat în derulare...

180,4 milioane de euro! Cel mai mare proiect european aflat în derulare la Aquatim

DISTRIBUIȚI

Aquatim, compania regională de apă și canalizare din Timișoara, are în desfășurare mai multe proiecte finanțate din fonduri europene.

“Banii europeni ne permit să dezvoltăm, extindem și să modernizăm rețelele de apă și canalizare, stațiile de tratare și de epurare din județul Timiș. Accesul la servicii de apă și canalizare înseamnă igienă, calitate sporită a vieții și condiții de trai mai bune”, explică Ilie Vlaicu, directorul general sl Aquatim.

Cel mai mare proiect european aflat acum în derulare la Aquatim este „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”. Acesta are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. 

Obiectivul acestui proiect major este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

În prezent, contractele de lucrări aferente acestui proiect sunt în diferite stadii de progres, în funcție de momentul în care au fost semnate.

Comentarii

comentarii