Acasă Cultura 2.000 de spectatori la concertele JAZZ AT LINCOLN CENTER cu WYNTON MARSALIS

2.000 de spectatori la concertele JAZZ AT LINCOLN CENTER cu WYNTON MARSALIS

DISTRIBUIȚI

Aproape 2.000 de spectatori s-au bucurat de cele două concerte exraordinare susținute de JAZZ AT LINCOLN CENTER ORCHESTRA cu WYNTON MARSALIS, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara, în 23 și 24 iunie 2023.

Cele două evenimente s-au desfășurat cu casa închisă.

În ambele seri, reacția publicului a fost copleșitoare pentru artișții invitați, care i-au răsplătit pe timișorenii prezenți în sală cu mai multe bisuri.

Vineri, 23 iunie 2023, la concertul extraordinar de jazz, pe lângă stilul unic de interpretare cu care au cucerit auditoriul, membrii JLCO au creat o atmosferă degajată prin naturalețea interpetării, dar și prin intervențiile, uneori chiar cu umor ale lui Wynton Marsalis.

Concertul simfonic extraordinar din 24 iunie 2023 a fost dirijat de maestrul CRISTIAN MĂCELARU și a avut-o ca solistă pe excepționala violonistă britanică NICOLA BENEDETTI, intens aclamată de public pentru fabuloasa interpretare a Concertului pentru vioară și orchestră, lucrare în primă audiție.

În final, membrii Jazz al Lincoln Center, Wynton Marsalis și Nicola Benedetti au fost invitați să semneze în Cartea de Aur a Filarmoncii Banatul Timișoara, continuând astfel tradiția reluată de maestrul Cristian Măcelaru, în 14 decembrie 2022.

Comentarii

comentarii