Acasă Clubbing 20 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea structurii...

20 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru modernizarea structurii de apă din județul Caraș-Severin

DISTRIBUIȚI

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat fazarea unui proiect major din judeţul Caraş-Severin, ce are în vedere modernizarea structurii de apă și apă uzată.
“În urma acestei decizii, va putea fi finalizată o investiţie de mare necesitate pentru locuitorii din această zonă a ţării. Proiectul prevede reabilitarea și extinderea infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare în Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Oţelu Roşu, Moldova Nouă, Oraviţa, Anina şi Băile Herculane. Îmbunătățirile vor asigura calitatea apei potabile și epurarea apelor uzate la standarde europene”, a declarat Corina Crețu.
Totodată, va crește gradul de protecție a mediului înconjurător, deoarece toate apele uzate din gospodării și companii vor fi tratate înainte de deversare.
În urma etapizării, investiţia începută în perioada de programare 2007–2013 va putea fi finalizată în actuala perioadă de programare. Proiectul ,,Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin” este cofinanţat prin Fondul de coeziune, contribuția UE fiind în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Comentarii

comentarii