Acasă Administraţie 200 milioane lei pentru amenajarea cursului Bârzavei. Dobra: Oamenii care trăiesc în...

200 milioane lei pentru amenajarea cursului Bârzavei. Dobra: Oamenii care trăiesc în apropierea râului Bârzava vor scăpa de teama că gospodăriile lor le vor mai fi distruse de ape

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a alocat peste 200 de milioane de lei pentru amenajarea cursului râului Bârzava, pe sectorul Bocșa-Gătaia-Denta.

„Cred că este unul dintre cele mai importante proiecte care se vor realiza în Județul Timiș având în vedere că de ani de zile ne confruntăm cu această problemă, iar comunități întregi au de suferit de pe urma inundațiilor. Am convingerea că după implementarea investiției oamenii care trăiesc în apropierea râului Bârzava vor scăpa de teama că gospodăriile lor și munca de o viață le vor mai fi distruse de ape și se va reduce considerabil riscul la inundații”, transmite Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Proiectul aprobat de Guvernul României va conduce la reabilitarea și creșterea capacității polderului Gherteniș, dar și la asigurarea liniei de apărare Bârzava și afluenți, pe sectorul Bocșa – Gătaia – Denta, pe o lungime de 61,39 kilometri.

Valoarea totală a investiției este 202 milioane de lei, iar durata totală de realizare este de 36 luni. Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Apelor și Pădurilor, din veniturile proprii ale Administrației Naționale „Apele Române”.

Proiectul vizează trei zone cu risc potențial de inundații și acoperă aria orașul Gătaia, comunele Denta, Birda, dar și orașul Bocșa, comunele Ramna, Berzovia, Doclin, Măureni.

 

Comentarii

comentarii