Acasă Actualitate 2000 de intrări, cazare și masă! Dacă vedeți un om al străzii...

2000 de intrări, cazare și masă! Dacă vedeți un om al străzii la Timișoara, sunați la 112!

DISTRIBUIȚI

În următoarele zile, gerul revine pe timpul nopții, iar viața pe stradă va fi imposibilă! Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara roagă cetățenii care văd persoane aflate pe stradă sau în spații neîncălzite să apeleze la serviciul de urgență 112 care ulterior va redirecționa aceste persoane către cele două adăposturi ale Directiei de Asistență Socială a Municipiului Timișoara din Timișoara (DASMT).

Eva Corina reamintește că DASMT găzduiește persoane fără adăpost la Centrul de Suport pentru Situații de Urgență și Criză (de la Pădurea Verde) și în Complexul de Servicii Sf Francisc de pe strada Telegrafului nr 8).

Complexul de servicii Sf.Francisc din strada Telegrafului 8, are un număr de 54 de locuri iar la Centrul de Suport pentru Situații de Urgență și Criză (de la Pădurea Verde) sunt disponibile un numar de 21 de locuri in containere, racordate la utilități. Ca în fiecare iarnă, numărul de locuri se suplimentează pentru a caza toate persoanele fără adăpost care ajung la DASMT, astfel încât să fie evitat decesul prin hipotermie.

În medie, în perioada sezonului rece, lunile decembrie – martie, la cele două centre DASMT se înregistrează peste 2000 de intrări.  Persoanele care ajung aici și își exprimă acordul de a rămâne, potrivi legii neputând fi constrânși să o facă, beneficiază de servicii de igienizare, cazare, 3 mese pe zi în valoare de 22 LEI/zi, consiliere psihologică, socială, punere în legalitate prin întocmire documente de identitate, încadrare în grad de handicap, servicii medicale primare, activități de reintegrare socială și profesională , etc.

În baza parteneriatului existent, persoanele fără adăpost sunt îndreptate și către Fundația Timișoara 89 , Federația Caritas prin Azilul de noapte Patern Jordan , serviciile oferite persoanelor fără adăpost fiind completate de acțiunile cu caracter social desfășurate de Isus Speranța României.

Direcția de Asistență Socială mulțumește timișorenilor care sprijină demersurile DASMT prin sesizarea cazurilor ce pot genera decesul prin hipotermie, dar și celor care an de an sunt parte a campaniei Tu poți renunța, asigurând necesarul de haine groase, încălțăminte, lenjerie de corp, șosete, alimente și produse de igienă.

 

Comentarii

comentarii