Acasă Eveniment 2011 a început cu amenzi pentru „blatişti” şi cei care deteriorează mijloacele...

2011 a început cu amenzi pentru „blatişti” şi cei care deteriorează mijloacele de transport RATT

DISTRIBUIȚI
Încă din primele zile ale noului an, agenţii nou-formatei Poliţii Locale Timişoara au derulat o acţiune pe mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport Timişoara. Au fost vizate persoanele care nu au altceva mai bun de făcut decât să murdărească, să degradeze sau să distrugă mobilierul din tramvaie, iar oamenii străzii care fac ture cu mijloacele de transport în comun pentru a se încălzi au fost coborâţi.

 Acţiunea s-a desfăşurat pe liniile de tramvai 2, 4, 6, 7, 8 şi 9, iar rezultatele au apărut imediat. “Călătorii clandestini, precum cei care provin din rândul oamenilor străzii au fost coborâţi din mijloacele de transport, pentru că aceştia crează un real discomfort celorlalţi călători şi deseori este solicitată intervenţia poliţiştilor locali în indepărtarea acestora. Au fost depistate 12 persoane din această categorie socială, aceştia au fost coborâţi din tranvai, iar în urma legitimării persoanele care nu aveau domiciliul stabil pe raza municipiului Timişoara au fost îndrumaţi către localităţile de domiciliu. Au mai fost constatate şi alte încălcări ale actelor normative şi anume aruncarea de ambalaje din hârtie sau plastic, consumul de alcool, cântatul şi cerşitul pe mijloacele de transport în comun, persoane care adresează expresii jignitoare la adresa publicului călător”, spune Nicoleta Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara. 
Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform HCL 371/2007 modificată prin HCL 206/2009, cuprinse între 200 şi 500 de lei. Acţiunile vor continua, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara
 

Comentarii

comentarii