Acasă Economic 204 milioane lei! Fermierii din Banat vor primi bani în plus, chiar...

204 milioane lei! Fermierii din Banat vor primi bani în plus, chiar în finalul anului 2021

676
DISTRIBUIȚI

Fermierii din Banat vor primi bani în plus, chiar în final de an! Astfel, în ședința guvernului, din data de 26 noiembrie 2021, a fost aprobată rectificarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, MADR, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate pe anul 2021.

Principalele acțiuni beneficiare ale sumelor redistribuite sunt cele corespunzătoare subvenționării accizei motorinei utilizate în agricultură în trimestrul trei al anului curent (174 milioane de lei), precum și ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor constând în decontarea cheltuitelor aferente conducerii registrelor genealogice și a controlului oficial al producției (30 milioane de lei).

„Am cerut ca sumele prevăzute pentru plata subvenției la acciza pentru motorină, aferentă trimestrului al treilea din acest an, să fie majorate cu 100 de milioane de lei, de la 74 milioane de lei cât era prevăzut inițial în proiectul de rectificare, la 174 milioane de lei. De asemenea, am mai solicitat o mărire cu 30 de milioane de lei, de la 40 de milioane de lei cât prevăzuse fostul guvern, la 70 de milioane de lei pentru plățile necesare ajutorului de stat în sectorul de creștere a animalelor”, a explicat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Astfel, față de proiectul inițial postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, pentru consultare publică în data de 24 noiembrie 2021, au fost introduse ca urmare a reanalizării execuției bugetare, influențe pozitive corespunzătoare titlului ”Subvenții”, în valoare totală de 130 milioane lei, rezultând un total de 204 milioane lei dedicat celor două acțiuni anterior precizate.

 

Comentarii

comentarii