Acasă Sport 22 de medalii penmtru CSŞ 1 Timişoara, la naţionalele de şah

22 de medalii penmtru CSŞ 1 Timişoara, la naţionalele de şah

447
DISTRIBUIȚI

Rezultate remarcabile ale tinerilor şahişti timişoreni, la recent încheiatele Campionate Naţionale de Şah ale României. Echipa de juniori a Clubului Sportiv Şcolar Timişoara s-a întors cu 22 de medalii. Campionatul pentru juniori între 8 şi 20 de ani, de la Voineasa, s-a desfăşurat pe patru probe: şah normal, şah rapid, blitz şi dezlegări. Antrenorul de şah Cornel Paşcalău a obţinut 20 de medalii cu elevii săi. Salba de medalii a fost întregită de Ligia Jicman, ai cărei elevi au reuşit să aducă două medalii de bronz.

Au câştigat la aproape toate categoriile

CSŞ Timişoara a adus medalii aproape la fiecare categorie de vârstă, atât la băieţi, cât şi la fete. La cea mai mică categorie, 8 ani băieţi, Alexandru Samfirescu a câştigat primul loc la dezlegări. Mihnea Costachi a câştigat proba de şah normal (90+30 minute) la categoria 10 ani. Adrian Delgado a impresionat la categoria 14 ani băieţi. A luat aur la dezlegări, argint la şah rapid (25 minute) şi locul patru la şah normal. Cristian Şiclovan a luat locul II la dezlegări şi un bronz la blitz (5 minute), la categoria 16 ani băieţi. La aceeaşi categorie, Horia Bogdan a luat bronz la dezlegări. Liderul categoriei băieţi 18 ani a fost Robin Dragomirescu. El a câştigat detaşat proba de şah normal şi a luat alte două medalii de bronz. La aceeaşi categorie, Adrian Petrişor a luat de trei ori locul 4.

Campionii merg la mondiale

Vedeta fetelor a fost o altă elevă a lui Corneliu Paşcalău. Veronica Foişor a monopolizat categoria 16 ani, obţinând trei medalii de aur la şah normal, dezlegări şi şah rapid. Veronica a luat doar argintul la blitz. Adeline Uţă, la categoria 20 de ani, a câştigat proba de şah normal, a obţinut argintul la şah rapid şi bronzul la blitz. Tolba de medalii a fost completată de elevele Ligiei Jicman. Iselin Lolici (18 ani, fete) a luat bronz la şah normal, cu aceeaşi medalie mulţumindu-se şi colega sa Mirela Botezatu, la şah rapid, categoria 20 de ani. „Şahiştii mei mi-au depăşit aşteptările. Este un nou record personal, anul trecut am obţinut doar 17 medalii la naţionale şi acum am vrut mai mult. Spun cu certitudine că Timişoara are viitor în şah”. Campionii fiecărei categorii vor merge la Campionatele Mondiale de la Halkidiki, iar medaliaţii vor pleca la europene. Campionatul Mondial de Juniori din Grecia este programat în septembrie.

Comentarii

comentarii