Acasă Actualitate Tinerii voluntari de la Acasă în Banat au în plan să salveze...

Tinerii voluntari de la Acasă în Banat au în plan să salveze CASA 33 – Baba Nuți din Gătaia Timiș

DISTRIBUIȚI

Tinerii voluntari de la Acasă în Banat au în plan să salveze CASA 33 – Baba Nuți din Gătaia Timiș. În Gătaia, toată lumea o știe pe doamna Elena Ion, sau „Baba Nuți”, cum i se spune.

Este o bătrână de 83 de ani care a trecut prin multe. Are grijă de fiica ei, de 60 de ani, care avut probleme de sănătate toată viața și împreună locuiesc într-o casă foarte mică, pe vremuri doar un grajd, transformat în locuință după ce casa bătrânească din curte s-a dărâmat.

Voluntarii Acasă în Banat au ajuns la Baba Nuți într-o zi cu soare, dar răcoroasă. Înăuntru era cald și bine, dar mirosul greu de fum ne-a pus pe gânduri. Sunt probleme la coșul de fum iar acoperișul este într-o stare jalnică. Într-o cămară improvizată sunt adunate tot felul de haine și lucruri colectate și depozitate în ani, cu gândul că poate vor fi utile. N-au fost.

”Noi ne-am gândit că vremea s-a făcut suficient de bună ca să facem prima noastră intervenție din acest an. Vrem să facem o curățenie generală, să reparăm acoperișul și coșul de fum, să închidem cămara ca să aibă mai mult spațiu de locuit. I-am spus bătrânei ce vrem să facem și s-a bucurat. Ne așteaptă!

Așa că strigăm adunarea voluntarilor pentru ziua de sâmbătă, 26 februarie 2022, de la ora 08.00. Va fi nevoie de multe mâini pentru a selecta ce mai este bun și a arunca tot ce s-a adunat acolo de mulți ani. O echipă va lucra la acoperiș iar o alta va închide a doua cameră, va monta o ușă de intrare și ferestrele. Cei care vor să participe ca voluntari sunt rugați să ne trimită un mesaj pentru a ne organiza”, este mesajul tinerilor de la Acasă în Banat.

Cei care doresc să sprijine acțiunea o pot face cu donații către:

Asociația Acasă în Banat

Banca Transilvania:

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

OTP Bank:

Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Revolut: 0748918091

Comentarii

comentarii