Acasă Eveniment 24 de migranți din Siria și Irak, ascunși într-un microbuz

24 de migranți din Siria și Irak, ascunși într-un microbuz

481
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Oraviţa, judeţul Caraş Severin, au avut o surpriză când au controlat un microbuz care urma să-i ducă într-o țară din vestul Europei. Șoferul, cetățean sârb, călăuzea 24 de cetăţeni din Irak şi Siria.

Microbuzul, înmatricul în România, a fost oprit în data de 1 decembrie, în jurul orei 7.20, în localitatea de frontieră Forotic. Toți pasagerii din autovehiculul condus de sârbul de 51 ani au fost conduși la sediul Poliției de frontieră pentru cercetări, pentru că nu și-au putut justifica prezența în zonă.

Polițiștii au stabilit că cei 24 de pasageri sunt cetățeni din Irak şi Siria, dintre care 22 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani şi doi minori, de trei respectiv 15 ani. Aceștia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. De asemenea, cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au transmis polițiștii de frontieră.

Comentarii

comentarii