Acasă Actualitate 25 de ani de SMURD Timiș sau 25 de ani de luptă...

25 de ani de SMURD Timiș sau 25 de ani de luptă cu secundele

DISTRIBUIȚI

În cadrul Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Timiș, trecutul și prezentul converg, creând o unitate de intervenție publică integrată, de importanță strategică, componentă marcantă a societății, astăzi SMURD însemnând viață.  

Data de 23 septembrie 1998 a marcat o nouă și importantă etapă în diversificarea misiunilor încredințate Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, o dată cu înființarea serviciului SMURD, devenit simbolul intervenției rapide, pentru salvarea de vieți.  

25 de ani de SMURD Timiș înseamnă 25 de ani de luptă cu secundele, 25 de ani de muncă neîntreruptă și mii de vieți salvate, mărturie a curajului celor care îmbracă uniforma  roșie, a devotamentului acestora și a pregătirii lor continue, specializate, adaptate cerințelor și provocărilor actuale.

Sâmbătă 30 septembrie, la Opera Națională Română Timișoara, a avut loc Gala aniversară, eveniment la care au participat secretarul de stat, dr. Raed Arafat, prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. dr. ing. Constantin Florea, conducerea inspectoratului județean, precum și conducerea UPU SMURD Timiș, alături de cadre militare și personal medical din județul Timiș si județele învecinate.

În acordul muzicii militare au fost intonate Imnul Național și Imnul SMURD. Printre invitații care au luat cuvântul cu ocazia acestui eveniment aniversar s-au numărat reprezentanți ai autorităților publice locale și ai structurilor cu atribuții în domeniul medical, precum și inspectorii șefi ai inspectoratelor județene învecinate.

Pe parcursul activității de salvatori ai vieților si de protecție a comunității, mai multe cadre militare în activitate și în rezervă, dar și voluntari s-au remarcat, fiindu-le înmânate plachete de onoare, trofee aniversare și diplome de apreciere.

Ziua s-a încheiat cu expoziția statică a ambulanțelor SMURD si a tehnicii de intervenție din dotarea salvatorilor timișeni.

La mulți ani, dragi salvatori! La Multi ani SMURD!

Comentarii

comentarii