Acasă Eveniment 25 de cetățeni străini au încercat să iasă ilegal din România în...

25 de cetățeni străini au încercat să iasă ilegal din România în această dimineață

1902
DISTRIBUIȚI

Zeci de cetățeni străini au încercat în această dimineață să iasă ilegal din România prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II, ascunși în mașinile unor șoferi turci.

În data de 27.07.2020, în jurul orei 00.45, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţeanl turc în vârstă de 49 ani, conducând un autoturism Mercedes Benz, înmatriculat în România. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. În interiorul autoturismului au fost descoperite ascunse în portbagaj, trei persoane.

O oră mai târziu, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 47 ani, conducând un microbuz marca IVECO, înmatriculat în Turcia, transportând, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia – Germania. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul microbuzului au fost descoperite în compartimentul marfă, douăzeci de persoane.

La ora 04.45, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 29 ani, conducând un TIR format din cap tractor marca Scania şi o semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta fructe, pe ruta Turcia – Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au efectuat un controlul amănunţit al mijlocului de transport. Astfel au fost descoperite ascunse, pe axa semiremorcii, două persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cele trei grupuri erau formate din douăzeci şi cinci cetățeni străini, nouăsprezece bărbaţi şi şase minori, provenind din Turcia, Palestina, Irak, Egipt şi Siria. Adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar minorii de 16 şi 17 ani, care  au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferi şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afro-asiatici, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii