Acasă Eveniment 25 de focuri de armă la graniţa României cu Serbia

25 de focuri de armă la graniţa României cu Serbia

506
DISTRIBUIȚI
Poliţiştii de frontieră cărăşeni au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, trăgând peste 25 de focuri de armă, în cadrul unei acţiuni de prindere în flagrant a unui cetăţean ce desfăşura activităţi de contrabandă la frontieră.

 
În baza unor date şi informatii deţinute la nivelul I.J.P.F. Caraş-Severin cu privire la desfăşurarea unor activităţi de contrabandă în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de frontieră Oraviţa, poliţiştii de frontieră au luat măsuri specifice de supraveghere şi control a zonei în vederea depistării contrabandiştilor.
O patrulă din cadrul S.P.F. Oraviţa a observat, în jurul orelor 20.00, un tractor cu o semiremorcă, condus de un bărbat, care se îndrepta către frontiera de stat a Romaniei.
Nejustificându-şi prezenţa în zonă, poliţiştii de frontieră au încercat să îl oprească pentru verificări, în condiţiile legii, prin semnale acustice şi luminoase.

 La vederea echipajului, conducătorul tractorului a ignorat somaţiile legale şi a schimbat direcţia de mers,
 deplasându-se astfel spre teritoriul Republicii Serbia, încercând să se sustragă verificărilor.
Astfel, „poliţiştii de frontieră l-au somat prin executarea a 5 focuri de armă în plan vertical, în condiţii legale, însă nici de această dată conducătorul tractorului nu s-a supus somaţiilor legale în consecinţă,poliţiştii de frontieră au tras 20 de focuri de armă în pneurile tractorului şi ale semiremorcii, fapt pentru care conducătorul tractorului a intrat cu vehiculul în canalul din zona culoarului bornelor de frontieră“, spune inspectorul Iasmina Maghiar, purtătorul de cuvânt al IJPF Caraş-Severin.
Văzând că mijlocul de transport este imobilizat, bărbatul a trecut frontiera de stat din România în Serbia în mod fraudulos, cu intenţia de a se sustrage controlului poliţiştilor. „Au fost anunţate de urgenţă autorităţile sârbe despre situaţia creată, iar cercetările pentru identificarea şi depistarea persoanei în cauză continuă în cooperare cu acestea. În semiremorca tractorului a fost găsită cantitatea de 13.996 pachete de ţigări marca Marble, netimbrate, de provenienţă duty-free, în valoare aproximativă de 69.980 lei. Întreaga cantitate de ţigări, precum şi mijlocul de transport au fost ridicate în vederea confiscării“, mai spune inspectorul Maghiar.
 

Comentarii

comentarii