Acasă Actualitate 2.500 de locuri de parcare subterane la Timişoara, printr-o investiţie de 30...

2.500 de locuri de parcare subterane la Timişoara, printr-o investiţie de 30 de milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Capitolul parcări subterane şi supraterane este unul la care administraţia timişoreană este corigentă. Totuşi, situaţia s-ar putea îmbunătăţi semnificativ, întrucât se prefigurează o investiţie privată care ar putea crea 2.500 de locuri de parcare subterane.

 În 2009, Consiliul Local Timişoara a numit o Comisie de negociere a unor contracte de asociere în participaţiune care urmau să fie încheiate între SC Administrarea Domeniului Public (ADP) SA şi alte societăţi comerciale, în vederea construirii şi exploatării de parcări în Timişoara. La jumătatea lunii decembrie  a anului trecut, Comisia de negociere a discutat cu reprezentanţii WALCO – Monceau Group, Inc., societate care se arată interesată să investească 30 de milioane de euro pentru crearea unui total de 2.500 de locuri, în trei locaţii din Timişoara. Atunci, americanii de la WALCO – Monceau Group, Inc. doreau negocierea şi semnarea contractului de asociere în participaţiune în luna februarie 2011, obţinerea documentelor necesare şi începerea construcţiei la sfârşitul anului 2011 şi finalizarea uneia dintre cele trei parcări până în 2012. 

 
Trei parcări – 2.500 de locuri
 
În 11 ianuarie 2011, comisia de negociere mai sus amintită au discutat, printre altele, despre locaţiile potrivite pentru realizarea parcărilor şi au fost aprobate următoarele: Parcul Botanic; Punctele Cardinale  şi  Bulevardul I.C. Brătianu (de la Banca Naţională – Centrul Civic – până la Piaţa Victoriei). Pentru realizarea investiţiilor, consilierii locali ai Timişoarei vor decide, prin vot, în plenul de la sfârşitul acestei luni, în legătură cu concesionarea către ADP, pe o perioadă de 49 de ani, a mai multe parcele de teren necesare. Concesionarea parcelelelor ar obliga la o redevenţă de 1% din veniturile rezultate din exploatarea parcărilor şi la plata de către ADP către municipalitate a 30% din profitul net, procent care ar urma să fie alocat unui program de investiţii  şi lucrări de reparaţii pentru obiective publice, aprobat anual de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara.
 

Comentarii

comentarii