Acasă Actualitate 262 de copii cu COVID, depistaţi în doar 24 de ore, în...

262 de copii cu COVID, depistaţi în doar 24 de ore, în Timiș. Printre ei, un bebeluş cu malformaţie cardiacă din naştere, internat în spital

DISTRIBUIȚI

Un număr de 262 de copii din judeţul Timiş au fost confirmaţi cu virusul SARS CoV-2 doar în ultimele 24 de ore, printre care şi un bebeluş de trei săptămâni care se află internat în Maternitatea Bega din Timişoara, după ce s-a născut cu o malformaţie cardiacă. În Timiş sunt active 19 focare, dintre care şapte în şcoli din Timişoara şi 11 în spitale.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, 262 de minori au fost depistaţi cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore, în Timiş.

“Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore la nivelul judeţului Timiş, 262 persoane au vârsta sub 18 ani”, transmite DSP Timiş.

Printre acestea se numără şi un bebeluş de doar trei săptămâni, care după naştere a rămas internat în maternitate, el având o malformaţie cardiacă.

“Avem un nou născut confirmat pozitiv. S-a născut în 29 decembrie 2021, are malformaţie cardiacă şi de asta a rămas atât timp în spital. Din punct de vedere al COVID, nu are probleme, dar, în cursul testărilor obişnuite pe care le facem săptămânal, a ieşit pozitiv”, a declarat, pentru News.ro, Marius Craina, şeful Maternităţii Bega din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

În total, în 7 şcoli din Timişoara au fost identificate focare de COVID. Pe de altă parte, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, focare de COVID sunt şi în trei spitale din judeţ, iar 8 dintre ele sunt la Spitalul Judeţean din Timişoara, cel mai mare spital din vestul ţării.

“Având în vedere rata de transmisibilitate ridicată a variantei Omicron, am decis, în urmă cu două săptămâni, să ne accentuăm testările de screening, atât la pacienţi, cât şi la personal. În urma efectuării testelor, am descoperit mai multe cazuri asimptomatice sau cu simptome minore la persoane de pe mai multe secţii. Ne-am asumat această chestiune, a focarelor, acesta este motivul pentru care apar aceste cifre. Este măsura epidemiologică cea mai corectă să facem screening atât la personal, cât şi la pacienţi, pentru că putem identifica în cel mai scurt timp persoane infectate şi le putem trata”, a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, pentru news.ro.

Comentarii

comentarii