Acasă Eveniment 27 de kilograme de cannabis, găsite la șase persoane reţinute pentru trafic...

27 de kilograme de cannabis, găsite la șase persoane reţinute pentru trafic internaţional de droguri

DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT Arad au reţinut şase persoane şi au pus sub control judiciar o alta, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc. Gruparea aducea droguri de risc din Spania, ele fiind introduse în ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad. În urma unui flagrant şi a unor percheziţii, au fost găsite 27 de kilograme de cannabis. 

Procurorii DIICOT i-a prins în flagrant pe cei şase inculpaţi chiar când aduceau în România 12 kilograme de canabis.

“(…) 6 dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant, după ce au introdus în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, cantitatea de 12 kilograme de canabis, acţiune realizată împreună cu ofiţerii de poliţie din cadrul S.C.C.O. Arad şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac. Activitatea a fost continuată prin punerea în aplicare a 25 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Arad, fiind descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de 15,265 kilograme de canabis, 7 plante de canabis, 40,49 grame de amfetamină, 2 grame speed, 0,5 grame cocaină, 8 cântare, 3 grindere, un aparat de vidat şi pungi pentru vidare cu urme de substanţă, un pistol neletal Walter de 9 mm şi 26 cartuşe, precum şi sumele de 9.310 euro, 73.348 de lei 200 de franci elveţieni şi 100 de lire sterline”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al DIICOT.

Procurorii au stabilit că în perioada ianuarie – iunie 2022, unul dintre inculpaţi, care şi-a asumat poziţia de lider, a iniţiat şi constituit împreună cu alte 22 de persoane un grup infracţional organizat, având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional şi intern de droguri de risc şi de mare risc, grup care şi-a desfăşurat activitatea infracţională în judeţul Arad.

”Liderul grupului infracţional a importat droguri din Spania, de la traficanţii locali de canabis, cocaină şi ecstasy, plasând comenzile prin intermediul telefonului. De asemenea, acesta plătea drogurile şi se ocupa de organizarea transportului pe ruta Spania-România, folosind fie firme de coletărie, fie societăţi comerciale de transport persoane. Pentru a îngreuna descoperirea transporturilor, pachetele conţinând droguri erau disimulate în colete printre alte bunuri. Odată introduse ilegal în România, drogurile erau depozitate şi comercializate în judeţul Arad de ceilalţi inculpaţi”, se mai arată în comunicat, referitor la modul de operare.

În urma acestei acţiuni, procurorii DIICOT Arad au reţinut şase persoane pentru 24 de ore şi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de o a şaptea persoană.

Comentarii

comentarii