Acasă Eveniment 28 cetăţeni din Afganistan, Turcia şi Siria depistaţi de poliţiştii de frontieră...

28 cetăţeni din Afganistan, Turcia şi Siria depistaţi de poliţiştii de frontieră din vestul ţării

619
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră de la punctele de trecere ale Frontierei Nădlac II şi Vărşand – judeţul Arad au depistat 28 de cetăţeni din Afganistan, Turcia şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare, respectiv pe jos. 

Pe 26 februarie, în jurul orei 08.30, la punctul de trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia care circula pe ruta Turcia-Cehia, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din doi adulţi şi trei minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 27 de ani, toţi cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil. Aceştia au declarat că s-au urcat în automarfar în timp ce era oprit într-o parcare, fără ştirea şoferului.

„În scurt timp, în acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere conduse de un cetăţean bulgar, respectiv un turc, care transportau ţevi hidraulice, şi piese auto pentru societăţi din Germania şi Franţa. Lucrătorii noştri au efectuat controlul mijlocului de transport şi au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, zece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 61 ani”, mai arată sursa citată.

Sâmbătă, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere a frontierei Vărşand au descoperit ascunse, în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier care transporta placi de PAL, pe ruta România – Polonia, şase persoane.

În scurt timp, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt din Afganistan şi Siria, cu vârste cuprinse între 11 şi 30 de ani.

„Tot ieri, în jurul orei 22:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au observat, cu ajutorul autospecialei cu vedere pe timp de noapte, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, cinci persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 20 şi 65 de ani”, mai indică sursa menţionată.

În acest sfârşit de săptămână, o acţiune similară a fost desfăşurată şi la Sectorul Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş, unde poliţiştii de frontieră au depistat, pe timpul executării misiunilor specifice, în apropierea liniei de frontieră, doi cetăţeni străini care se deplasau pe jos cu intenţia de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor a fost stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 26 şi 33 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comentarii

comentarii