Acasă Actualitate 3 August – Ziua Timișoarei. Programul evenimentelor

3 August – Ziua Timișoarei. Programul evenimentelor

DISTRIBUIȚI

Joi, 3 august, Timișoara e în sărbătoare iar autoritățile locale au pregătit un program special pentru acest moment. Data de 3 august, cea care a devenit ziua orașului prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217 din 1999, marchează intrarea trupelor române în oraș la 3 august 1919 și instaurarea administrației românești.

Pentru anul Capitalei Europene a Culturii,  Primăria Timișoara și-a propus să pună accent, în acest program special, pe creativitatea, inovația și multiculturalitatea Timișoarei. 

La ora 9, primarul Dominic Fritz va depune o coroană la Monumentul generalului Virgil Economu, cel care s-a aflat în fruntea trupelor românești care au intrat în oraș, la 3 august 1919. Între orele 11 și 12, în Piața Unirii va fi organizat un Ceremonial militar-religios. De la ora 17 are loc o Ședință festivă a Consiliului Local, acțiune care va avea loc la Sala Capitol, a Filarmonicii Banatul Timișoara.

Între orele 20 și 23, în Parcul Rozelor va avea loc spectacoulul intitulat Născut în Timișoara, un spectacol folcloric susținut de Ansamblului „Timișul”, urmat de reunirea, pe aceeași scenă, a orchestrei Ansamblului „Timișul”, coordonată de Deian Galetin, și a orchestrei simfonice „Lira”, condusă de Radu Popa. Printre soliștii participanți la concert se numără : baritonul Giacomo Medici, Lucian Nagy, Petre Ionuțescu, Radu Pâcloiu, Attila Szabo. Invitat va fi Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la ediția din acest an a Eurovision. Organizator al acțiunii este Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Comentarii

comentarii