Acasă Economic 3 noi proiecte pentru elevi și studenți în cadrul programului real,- Education

3 noi proiecte pentru elevi și studenți în cadrul programului real,- Education

454
DISTRIBUIȚI

1.400 de elevi și studenți au beneficiat de stagii de practică în cadrul companiei real,- România, în ultimii doi ani. real,- a demarat programul Education la început ca un program care viza formarea de specialiști pentru a se alătura echipei. Ulterior, programul a evoluat, transformându-se și într-o modalitate de a completa sistemul educațional din România. 

În 2005, când real,- a demarat campania de recrutare pentru deschiderea primului sau magazin din România, echipa s-a confruntat cu o mare provocare: dificultatea de a găsi candidați specializați în meseriile din zona de producție (brutari, cofetari, patiseri, măcelari). Ceea ce inițial a părut o provocare la nivel local, s-a dovedit a fi o realitate națională: numărul în scădere al școlilor de arte și meserii și al liceelor profesionale, numărul și mai mic al elevilor care optează pentru o meserie și o rată crescută de abandon în instituțiile de acest gen. La momentul respectiv, această nevoie a fost acoperită prin aducerea în echipă a unor specialiști din alte țări, în paralel fiind lansat programul real,- Education. „Principalul atu al programului real,- Education este faptul că răspunde unei nevoi a comunității în care operăm. Echipa noastră a ales să ofere – la standardele unei multinaționale – experiența practică pe care orice companie o solicită ca pe o condiție obligatorie la angajare. Apoi, succesul vine din entuziasmul și implicarea tuturor: echipa noastră, profesori, elevi și studenți”, spune Alina Nițu, Senior Advisor HR Development, coordonatorul proiectului în cadrul real,- România. Pe parcursul timpului, stagiile de pregătire oferite s-au diversificat, incluzând practică atât în magazine cât și în departamente din cadrul sediului central (juridic, marketing, monitorizarea prețurilor), în egală măsură pentru elevi și studenți.

Începând cu anul acesta programul a căpătat o nouă dimensiune, prin cele trei proiecte de colaborare cu instituții de învățământ superior pentru studenții de la profilurile economic și tehnic, pentru extinderea programului în majoritatea departamentelor din sediul central și în toate magazinele din țară. Alături de acestea, rămân implicate în program trei licee care pregătesc elevi în specializări legate de activitatea comercială (profil comercial, economic, administrație, alimentație publică), deja parteneri cu tradiție ai real,- Education. 
 

Comentarii

comentarii