Acasă Actualitate 30% din echipamentul angajaţilor RATT a fost “calculat” greşit

30% din echipamentul angajaţilor RATT a fost “calculat” greşit

DISTRIBUIȚI

80.000 de euro pentru uniforme de calitate îndoielnică…
430 de sacouri, 878 de cămăşi, 824 de perechi de pantaloni, 451 de cravate şi 54 de fuste – toată afacerea a costat 330.000 de lei, adică aproximativ 80.000 de euro. Banii au ajuns în contul unei firme din Constanţa, care a câştigat  o licitaţie pentru îmbrăcarea vatmanilor, şoferilor şi controlorilor RATT. La predarea produselor au apărut multe nemulţumiri. Dincolo de faptul că hainele sunt de proastă calitate, susţin controlorii, 30% din produsele de îmbrăcăminte au fost calculate greşit de firma care nu a făcut o afacere deloc proastă, la Timişoara

Pantaloni de poliester şi cămăşi gata şifonate

La primirea produselor de îmbrăcăminte – şoc. Mai bine de 30% dintre acestea nu se potriveau măsurilor luate de firma din Constanţa.
Echipamentul a fost distribuit de conducerea RATT încă de anul trecut oamenilor din subordine.
Cu toate că riscă să aibă probleme dacă nu se echipează corespunzător, în special controlorii ignoră costumele oficiale.
“Pantalonii sunt de poliester, iar cămăşile se şifonează la o oră după ce le îmbraci.
Conducerea vrea încasări din amenzi, dar îmbrăcaţi în această ţinută, toţi blatiştii ne recunosc.
Fie se dau jos, fie nu urcă în tramvaie şi autobuze atunci când ne văd”, ne-a spus unul dintre cei mai vechi controlori pe mijloacele de transport în comun din Timişoara.
De aceea, mulţi dintre controlorii de bilete şi carduri găsesc diferite motive pentru a-şi face uitat costumul acasă.

Au greşit, dar au promis că se rezolvă…

“Este adevărat, 30% dintre costume nu se potrivesc cu măsurile luate de firma distribuitoare. Au greşit măsurile, dar au promis că-şi vor repara greşeala.
70% dintre uniformele primite au fost împărţite încă de anul trecut.
Cine nu le îmbracă ar putea să aibă probleme.
E adevărat că nu le putem impune oamenilor să poarte sacouri când temperaturile de afară sunt foarte ridicate”, spune Cosmin Bradu, referent relaţii publice din cadrul RATT.
Acesta susţine că echipamentele atât de detestate de controlori sunt o lovitură de imagine dată de RATT.
“Primeam înjurături că, în special controlorii, dar şi şoferii, nu au o ţinută corespunzătoare.
Acum cred că nimeni nu mai poate zice nimic”.
Chiar dacă costumele au fost împărţite la sfârşitul lui 2008, azi doar extrem de puţini controlori apelează la cămăşile albastre şi pantalonii de proastă calitate din poliester.

Trei cititoare de carduri la 70 de oameni

În Timişoara, pe mijloacele de transport în comun există 70 de controlori şi 360 de vatmani sau şoferi. Problemele celor ce ne controlează în tramvaie nu se opresc la faptul că sunt recunoscuţi de la o poştă de blatişti.
Cei 70 de controlori beneficiază doar de trei aparte de citit carduri de călătorie. Iniţial au fost cinci, dar încă din start, două au fost defecte. “Suntem legaţi la mâini.
Înainte putem măcar să oprim autobuzele între staţii.
Acum şi acest lucru ne-a fost interzis.
Lucrăm, de cele mai multe ori, fără cititoare de carduri şi oamenii ne iau la mişto”, spune un alt controlor care, de voie de nevoie, s-a îmbrăcat în echipamentul pus la dispoziţie de RATT.

Comentarii

comentarii