Acasă Administraţie 300.000 de euro pentru şase spitale din judeţ. Finanţarea a fost acordată...

300.000 de euro pentru şase spitale din judeţ. Finanţarea a fost acordată de CJ Timiş

575
DISTRIBUIȚI

Şase spitale din Timiş vor primi în total 300.000 de euro pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Banii provin de la Consiliul Județean Timiş. Vineri, la Palatul Administrativ, au fost semnate contractele de finanțare cu Spitalul Municipal Timișoara, precum și unitățile medicale orășenești din Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget. Acestea vor beneficia, pe ajutor de minimis, de un sprijin financiar nerambursabil în valoare de 250.000 de lei fiecare.

„Am acordat doar 50.000 de euro pentru fiecare spital pentru că este primul an de implementare și vrem să vedem cum putem să îmbunătățim programul. Dacă lucrurile merg bine, majorăm sprijinul financiar anual pe care îl putem acorda spitalelor prin schema de minimis, adică 200.000 de euro. Unul dintre beneficiarii banilor de la Consiliul Județean Timiș este Spitalul Municipal din Timișoara, care va achiziționa aparatura medicală de ultimă generație pentru pacienții cu boli oculare. Chiar dacă este o unitate subordonată primăriei, pentru noi are prioritate pacientul. Celelalte spitale incluse în schemă sunt cele din Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget”, a anunţat, la semnarea contractelor, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Finanţările au ca scop atât oferirea de sprijin pentru servicii medicale la spitalele amintite, dar şi pentru a mai reduce din numărul pacienţilor care erau nevoiţi să apeleze la Spitalul Judeţean Timişoara.

„Noi vrem să venim cu un demers pentru susținerea actului medical. Sunt mulți profesioniști care au nevoie de aparatură medicală de calitate. Am susținut foarte mult acest proiect pentru că sprijinirea spitalelor orășenești degrevează activitatea spitalului județean. Adresabilitatea lui depășește nivel județului Timiș și al regiunii de vest, având pacienți din întreaga țară. Vă asigur că și anul 2020 va fi un an cu finanțare pentru spitalele orășenești pentru achiziționarea de aparatură medicală”, a mai declarat Dobra.

Comentarii

comentarii