Acasă Economic 3.000 de locuri de muncă vacante în oferta Trenkwalder Sobis

3.000 de locuri de muncă vacante în oferta Trenkwalder Sobis

DISTRIBUIȚI

Peste 3.000 de locuri de muncă în domeniul producţiei sunt disponibile la nivel naţional, până la sfârşitul anului, potrivit ofertelor Trenkwalder Sobis, una dintre cele mai mari companii de recrutare şi leasing de personal din România. „Cele 3.000 de locuri de muncă reprezintă necesarul estimat la acest moment, prognoza noastră bazându-se pe solicitările clienţilor şi pe statisticile oficiale. Companiile din producţie caută personal şi, dacă revenirea economică la nivel continental continuă cu acelaşi ritm ca până în prezent, este posibil ca necesarul de personal să crească până la finele anului”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder Sobis.
România a înregistrat în luna iunie o creştere cu 1,9% a producţiei industriale, comparativ cu luna mai, potrivit Eurostat. Tot în iunie, numărul de zile lucrătoare a crescut cu 7,9% faţă de mai. De asemenea, exporturile României au crescut cu 25% în intervalul ianuarie-mai, potrivit INS – ambele tendinţe influenţând pozitiv clienţii companiei Trenkwalder Sobis. „Suntem în plină campanie de recrutare pentru clienţii noştri, care au nevoie de personal calificat şi/sau care poate fi calificat la locul de muncă. Cele 3.000 de locuri de muncă sunt pe contract de muncă pe durată determinată de timp, cu aceleaşi beneficii şi avantaje ca şi cum persoanele respective ar fi angajate pe durată de timp nedeterminată”, a precizat directorul companiei Trenkwalder Sobis. Peste 2.500 de angajaţi temporari au fost distribuiţi de compania cu sediul central în Sibiu în primele şase luni ale anului (cu 86% mai mulţi decât în S1 2009) la clienţi care au solicitat muncitori necalificaţi sau cu calificări minime pentru poziţiile de „operatori linie” în special în domeniul producţiei, pe locul doi al preferinţelor situându-se tehnicienii şi inginerii. „Clienţii sunt mai selectivi şi caută angajaţi care să performeze mai bine, pe lângă predictibilitatea costurilor. Tocmai de aceea, în primele luni ale anului, valoarea medie a veniturilor salariale ale angajaţilor temporari distribuiţi de compania noastră a crescut cu peste 12%, destul de mult peste media naţională. Leasingul de personal aduce numai avantaje, şi angajatorilor, şi angajaţilor”, a declarat Bogdan Florea.
Printre avantajele oferite de leasingul de personal companiilor se mai numără preluarea derulării tuturor procedurilor legale impuse de angajarea de personal: redactarea de CV-uri, gestiunea cărţii de muncă, vizita medicală, realizarea şi depunerea la ITM-urile locale a documentelor de muncă, plata salariilor şi a celorlalte venituri. Compania care utilizează astfel de servicii este scutită de toate aceste operaţiuni, plătind în schimb factura conform contractului convenit cu furnizorul de angajaţi în leasing. Tot la nivel procedural, managerii de personal ai Trenkwalder Sobis se ocupă personal de integrarea angajaţilor la locurile de muncă de la client (compania care utilizează angajaţii în leasing). În prima jumătate a anului, Trenkwalder Sobis a înregistrat venituri de 8,4 milioane euro, de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2009. Pentru întreg anul 2010, Bogdan Florea estimează venituri totale de 17 milioane de euro, datorită avantajelor oferite clienţilor Trenkwalder de formula angajării temporare, care contracarează astfel gradul ridicat de impredictibilitate al economiei româneşti.
 

Comentarii

comentarii