Acasă Actualitate 3.000 de solicitări pentru “Agenda manifestărilor cultural-sportive şi de tineret”

3.000 de solicitări pentru “Agenda manifestărilor cultural-sportive şi de tineret”

DISTRIBUIȚI

Cultura şi sportul sunt domenii care au nevoie de finanţări şi unde se face performanţă la nivelul judeţului Timiş. Administraţia publică judeţeană alocă anual sume de bani pentru susţinerea şi promovarea culturii, prin "Agenda manifestărilor cultural-sportive şi de tineret". Serviciul de specialitate al Consiliului Judeţean a primit, până în prezent, peste 3.000 de solicitări, care vor fi analizate de consilierii judeţeni din Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport. De altfel, anual, Consiliul Judeţean Timiş organizează licitaţia de proiecte culturale şi sportive, criteriile generale de selecţie fiind: priorităţile culturale stabilite prin Strategia culturală a judeţului Timiş; continuitatea acţiunii în timp (evenimente culturale devenite tradiţionale); importanţa şi amploarea evenimentului; existenţa, în cazul consiliilor locale, a unei agende culturale locale şi respectarea de către autorităţile locale a legislaţiei culturale cu privire la funcţionarea instituţiilor culturale locale; decontarea prealabilă, conform procedurilor legale în vigoare, a unor subvenţii primite anterior (inclusiv referatul privind derularea evenimentului).

Cofinanţări

Solicitările de fonduri pentru  Agenda culturală din acest an vizează toate cele şase domenii pentru care se alocă de către Consiliul Judeţean Timiş cofinanţări. Astfel, pentru colaborarea cu instituţiile de cultură din subordinea administrativă au fost înregistrate 405 solicitări de organizare de diverse manifestări (1.950.000 lei), cu consiliile locale – 984 de solicitări (2.061.000 lei), iar cu comunităţile româneşti din alte ţări, parteneriate cu alte regiuni şi acţiuni în cadrul Euroregiunii DKMT – 76 solicitări (599.000 lei). Organizaţiile non-guvernamentale şi alte instituţii din judeţul Timiş diresc obţinerea de cofinanţări pentru desfăşurarea a 421 de evenimente (3.600.000 lei). Pentru organizarea de acţiuni în colaborare cu învăţământul preuniversitar şi universitar din judeţul Timiş au fost solicitate fonduri de circa 2.374.000 lei (822 manifestări), iar pentru evenimente sportive – 1.436.000 lei (386 acţiuni).

16 la sută pentru Agenda sportivă

Comisia pentru învăţământ, cultură, tineret şi sport a avizat următoarea defalcare pe capitole din suma total alocată “Agendei culturale” finanţate din bugetul CJ Timiş în anul 2010: 84 la sută din suma totală pentru manifestările organizate de administraţia judeţeană în colaborare cu: instituţiile de cultură din subordine, consiliile locale, comunităţile româneşti din alte ţări şi DKMT-ul, învăţământul preuniversitar şi universitar şi asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale şi
16 la sută pentru Agenda sportivă.

Comentarii

comentarii