Acasă Eveniment 33 de kilograme de heroină ridicate de trupele speciale dintr-o comună din...

33 de kilograme de heroină ridicate de trupele speciale dintr-o comună din Timiș

19267
DISTRIBUIȚI

La data de 21.12.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrala au dispus retinerea pentru o o perioada de 24 de ore a patru indivizi din Costeiu si Lugoj pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc.

În cauza s-a retinut faptul ca, gruparea infractionala formata din cei patru indivizi realiza tranzactii cu importante cantitati de droguri, de ordinul zecilor de kilograme, actionand într-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere.

În urma investigatiilor efectuate s-a retinut faptul ca, membrii gruparii au intentionat sa comercializeze pe teritoriul Romaniei si a altor state europene o cantitate foarte mare de heroina, pe care o procurasera de la un cetatean turc, aceasta fiind depozitata într-o cladire dezafectata de pe teritoriul municipiului Bucuresti si la domiciliul a doi inclupati din localitatea Costeiu.

La data de 20.12.2019, procurorii DIICOT – Structura Centrala, împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul Antidrog, au efectuat un numar de 5 perchezitii domiciliare, în urma carora a fost ridicata cantitatea de 33,5 kg de heroina, de puritate 50%, cu o valoare totala pe piata neagra de 1.000.000 euro, 5 telefoane mobile, si sumele de 1.950 de euro si 9.800 de lei.

La data de 22.12.2019, Tribunalul Bucuresti a dispus masura arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile fata de doi inculpati, iar fata de alti doi a fost dispusa masura arestului la domiciliu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Sursa: lugojinfo.ro

Comentarii

comentarii