Acasă Actualitate 4 iulie – Ziua Independenței SUA

4 iulie – Ziua Independenței SUA

DISTRIBUIȚI

Ziua Independenței SUA din 4 iulie comemorează istoria, patrimoniul și poporul Statelor Unite ale Americii. Americanii sărbătoresc ziua de 4 iulie cu un adevărat sentiment de patriotism.

În 1775, oamenii din cele treisprezece colonii americane au început lupta pentru independență față de dominația britanică a regelui George al III-lea.

În 1775, oamenii din cele treisprezece colonii americane au început lupta pentru independență față de dominația britanică a regelui George al III-lea. Acest conflict a marcat începutul Războiului Revoluționar American, o luptă determinată de dorința coloniștilor de autoguvernare și de eliberare de politicile britanice opresive. Impulsul pentru independență a culminat la 2 iulie 1776, când Congresul a votat în secret în favoarea separării de Marea Britanie, pregătind terenul pentru o declarație istorică.

La două zile după votul decisiv, pe 4 iulie 1776, textul final al Declarației de independență a fost aprobat și documentul a fost publicat oficial, marcând un moment crucial în istoria Americii. Prima lectură publică a Declarației a avut loc la 8 iulie 1776, permițând coloniștilor să audă vestea importantă. Semnarea oficială a Declarației a început la 2 august 1776, când delegații și-au pus semnăturile, consolidându-și astfel angajamentul față de cauza independenței americane.

Comentarii

comentarii